Kulinarstvo

Studentski sendvič

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme pečenja: 10 minuta

Za 1 osobu

Sastojci:

  1. 3 jaja
  2. 3 kašike Dukat mlijeka
  3. 1 kašika soli
  4. 1 konzerva mesnog nareska
  5. 1 kocka Dukat maslaca
  6. 2 kašike Dukatela namaza
  7. 3 lista zelene salate
  8. 1 paradajz
  9. kifla po želji

POČETAK:

Umutite jaja, dodajte mlijeko i sol pa dobro pomiješajte. Mesni narezak narežite na kriške.

Zelenu salatu operite pa osušite. Paradajz operite, posušite i narežite na kolutiće.

PRIPREMA:

  1. Korak

U tavi istopite maslac i dodajte kolutiće mesnog nareska. Pržite jednu minutu s obje strane. Pečeni narezak izvadite iz tave i odložite na tanjur sa strane. Na tavu u kojoj se pržio narezak ulijte jaja i dobro izmiješajte dok se jaja ne ispeku.

  1. Korak

Kiflu prerežite na pola, obje strane kifle premažite Dukatela namazom pa dodajte salatu i paradajz. U pripremljenu kiflu dodajte spremljena jaja i narezak.

Dobar tek!

akos.ba

Povezani članci

Back to top button