Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Studenski recepti: Zapečena piletina

Studenski recepti: Zapečena piletina

Vrijeme pripreme: 10 minuta         Vrijeme pečenja: 25 minuta         Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g pilećih šnicli
  2. 100 g pureće šunke
  3. 6 listića Sirela Gouda toast sira
  4. Dukat Brzo&Fino vrhnje za kuhanje 200 g
  5. 1 mala kašika začina za piletinu
  6. 1 mala kašika soli
  7. 1/2 male kašike bibera
  8. 1 mala kašika ulja

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 200 °C. Piletinu začinite sa soli i začinom za piletinu pa dobro pomiješajte. Tepsiju premažite uljem.

  1. Korak

Pripremljene pileće šnicle posložite jednu do druge u namašćenu tepsiju. Na svaku pileću šniclu stavite listić sira i pureće šunke. Na vrh ponovno stavite sir pa sve podlijte sa Dukat Brzo & Fino vrhnjem za kuhanje.

  1. Pecite u zagrijanoj pećnici 25 minuta. Poslužite uz salatu po želji.

Dobar tek! 🙂

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top