Studenski recepti: Pileći gulaš
Vrijeme pripreme: 10 minuta Vrijeme pečenja: 20 minuta Za 2 osobe
Sastojci:
- 300 g pilećih fileta
- 2 režnja bijelog luka
- 1 crveni luk
- 200 g šampinjona
- 1 crvena paprika
- 2 velike kašike ulja
- 200 ml Passata paradajza
- 2 velike kašike Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
- 1 kašika mediteranske mješavine začina
- 2 male kašike soli
- 1 mala kašika bibera
- 1 mala kašika začina za piletinu
- 200 g debelih rezanaca
- 1 kašika senfa po želji za marinadu piletine
Priprema:
Stavite 1 Litar vode da proključa. Očistite crveni i bijeli luk pa ih sitno narežite. Papriku očistite i narežite na kockice. Gljive narežite na ploške. Pileći file narežite uzduž na trakice pa svaku trakicu na kockice. Piletinu posolite, začinite sa začinom za piletinu, dodajte 1 kašiku senfa poželji za intenzivniji okus pa dobro pomiješajte.
- Korak:
U proključalu vodu dodajte prstohvat soli pa dodajte tjesteninu. Kuhajte prema uputama s pakiranja. Možete odmah postaviti odbrojavanje pa se prepustiti pripremi gulaša.
- Korak:
U tavi ugrijte 1 kašiku ulja. Na ugrijano ulje dodajte pripremljenu piletinu pa dinstajte dok ne poprimi zlatnu boju, nekih 5 minuta. U tavu potom dodajte luk, bijeli luk, gljive i papriku. Dobro pomiješajte i dinstajte 5 minuta.
- Korak:
U tavu dodajte Passata paradajz dobro pomiješajte pa dodajte začine. Kuhajte 5 minuta pa dodajte 2 velike kašike Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje. Kuhajte još 5 minuta.
- Korak:
Ugasite vatru i pripremljenom gulašu dodajte procijeđenu tjesteninu.
Dobar tek!
Akos.ba