Kulinarstvo

Studenski recepti: Pileći gulaš

Vrijeme pripreme: 10 minuta         Vrijeme pečenja: 20 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g pilećih fileta
  2. 2 režnja bijelog luka
  3. 1 crveni luk
  4. 200 g šampinjona
  5. 1 crvena paprika
  6. 2 velike kašike ulja
  7. 200 ml Passata paradajza
  8. 2 velike kašike Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje
  9. 1 kašika mediteranske mješavine začina
  10. 2 male kašike soli
  11. 1 mala kašika bibera
  12. 1 mala kašika začina za piletinu
  13. 200 g debelih rezanaca
  14. 1 kašika senfa po želji za marinadu piletine

Priprema:

Stavite 1 Litar vode da proključa. Očistite crveni i bijeli luk pa ih sitno narežite. Papriku očistite i narežite na kockice. Gljive narežite na ploške. Pileći file narežite uzduž na trakice pa svaku trakicu na kockice. Piletinu posolite, začinite sa začinom za piletinu, dodajte 1 kašiku senfa poželji za intenzivniji okus pa dobro pomiješajte.

  1. Korak:

U proključalu vodu dodajte prstohvat soli pa dodajte tjesteninu. Kuhajte prema uputama s pakiranja. Možete odmah postaviti odbrojavanje pa se prepustiti pripremi gulaša.

  1. Korak:

U tavi ugrijte 1 kašiku ulja. Na ugrijano ulje dodajte pripremljenu piletinu pa dinstajte dok ne poprimi zlatnu boju, nekih 5 minuta. U tavu potom dodajte luk, bijeli luk, gljive i papriku. Dobro pomiješajte i dinstajte 5 minuta.

  1. Korak:

U tavu dodajte Passata paradajz dobro pomiješajte pa dodajte začine. Kuhajte 5 minuta pa dodajte 2 velike kašike Dukat Brzo&Fino vrhnja za kuhanje. Kuhajte još 5 minuta.

  1. Korak:

Ugasite vatru i pripremljenom gulašu dodajte procijeđenu tjesteninu.

Dobar tek!

Akos.ba

Povezani članci