Kulinarstvo

Studenski recepti: Hrskavi file ribe i kremasta kupus salata

Vrijeme pripreme: 10 minuta         Vrijeme pečenja: 10 minuta           Za 2 osobe

Sastojci:

  1. 300 g fileta ribe po želji
  2. 5 velikih kašika oštrog brašna
  3. 2 jaja
  4. 5 velikih kašika prezli
  5. 3 velike kašike sjemenki po želji (bijeli sezam, crni sezam, sjemenke suncokreta, sjemenke lana, sjemenke buče i sl.)
  6. pola glavice crvenog kupusa
  7. 1 pakiranje Dukat Brzo&Fino kiselog vrhnja 200 g
  8. 1 kašika majoneze
  9. 2 male kašike soli
  10. 1 mala kašika mediteranske mješavine začina
  11. 3 velike kašike ulja

Priprema:

Ribu posolite. Jaja razmutite i dodajte mediteransku mješavinu. U jedan tanjur pomiješajte prezle sa željenim sjemenkama. Dodajte brašno u tanjur. Kupus izrendajte.

  1. Korak

Ribu uvaljajte u brašno pa u jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica i sjemenki. Pripremljene riblje filete slažite u tanjur sa strane.

  1. Korak

Zagrijte ulje u tavi pa smanjite vatru. Dodajte pripremljene riblje filete pa pecite po 2 minute sa svih strana. Pripremljenu ribu odložite na ubrus ili salvetu kako bi se upio višak ulja.

  1. Za to vrijeme pomiješajte izrendani kupus sa pola male kašike soli, dodajte vrhnje i majonezu pa dobro pomiješajte.

Dobar tek!

Akos.ba

Povezani članci