Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > O obrazovanju i odgoju > Srednjoškolka kojoj je ljubaznost spasila život

Srednjoškolka kojoj je ljubaznost spasila život

Jednog posljepodneva, moji prijatelji i ja smo pravili banner za našu školu gimnazije. Vraćajući se kući navratili smo u ženski wc da operemo naše prljave četke. Primijetila sam djevojku kako stoji u kupaonici i tiho jeca. Svi su prolazili pored ove djevojka pretvarajući se da je ne vidi. I ja sam tokom srednje škole provela nekoliko godina plačući u wc-u, jer sam se borila s depresijom i tjeskobom. Kada sam vidjela tu djevojku nešto se pokrenulo duboko u mom srcu i kao da sam vidjela sebe u njoj.

Dakle, unatoč tome što sam malo sramežljiva kada su u pitanju nepoznate osobe, prišala sam djevojci i pitala je da li je u redu, iako sam znala da nije. Odmahnula je glavom u znak da nije, a ja sam joj rekla da nije sama i da ću učiniti sve što je potreban kako bi se olakšala njena bol koju osjeća unutar sebe. Škola je skoro završavala, a ona je morala stići na prijevoz pa sam joj dala svoj broj telefona i natjerala je da mi obeća da će mi se javiti porukom kada dođe kući, kako bismo mogli razgovarati o tome i da se ne nosi sama s tim. Proveli smo veći dio noći razmjenjujući poruke i sutradan mi je rekla da nisam stala onda kada sam je vidjela i posvetila joj svoje vrijeme da bi ona vjerojatno realizirala svoj naum da počini samoubistvo.

Dok sam bila u tom wc-u nisam imala pojma da je ona bila već spremna da sebi oduzme život i da je taj moj mali postupak napravi tako veliku promjenu u njenom životu. To mi je samo potvrdilo istinitost svih onih izreka o snagi koja se krije u ljubaznosti.

Toga dana sam potvrdila svoju odluku da pronađem posao u polju gdje mogu pomoći onima koji se bore sa psihičkim bolestima. Danas sam u procesu pokretanja svoje organizacije pod nazivom “Fight for Your Infinity” kako bi osvijetlila spoznaju onima koji ne mogu vidjeti dobro u sebi. I dalje ću se boriti za one koji pate, jer se niko nikada ne bi trebao osjećati kao da nikome nije stalo do njega. Meni jeste stalo. A ja ću provesti cijeli svoj život u širenju te poruke.

A ona djevojka još uvijek ima svoj život i volim kad vidim da nije od njega odustala.

Autor: Kelsey G.
Izvor: randomactsofkindness.org
Za Akos.ba preveo: Fahrudin Vojić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top