Moj vrt

Spremite vrtni namještaj i produžite mu vijek trajanja

Pospremanje vrtnog namještaja posao je koji čeka sve prije velikih hladnoća i kiša, a ako želite svom vrtnom namještaju osigurati dugovječnost, tada je i bolje da taj posao ne odgađate još dugo.

Pleteno za zimski vrt

Bez obzira na to za kakav se materijal odlučili, vrtni namještaj valja spremiti. Bilo da se radi o drvenom, pletenom ili željeznom, s godinama će propadati, blijediti ili pucati (primjerice plastika). Pleteni namještaj vrlo je popularan među vlasnicima terasa, ali zahtijeva određenu brigu jer mu smeta dugotrajna kiša, kao i sunce. Zato je prikladniji za zimski vrt ili natkrivenu terasu.Najpraktičniji je aluminijski namještaj koji je otporan na sve vremenske uslove i ne hrđa.

Vrlo je lagan pa se može i jednostavno prenositi kao i plastični namještaj. Iako ni aluminijski ni plastični namještaj ne zahtijeva posebnu brigu, bilo bi dobro da ga pospremite kako bi trajao što dulje.

Željezni namještaj s vremenom će početi hrđati, a zahrđale dijelove obavezno izbrusite finim brusnim papirom i popravite lakom.

Iako će kvalitetan namještaj od tvrdog drveta biti vrlo zahvalan, svejedno će, kao i namještaj od ratana, s vremenom blijediti pa ga je potrebno redovito premazivati posebnim uljima. Najjeftinija varijanta čuvanja vrtnog namještaja njegovo je spremanje preko zime ili prekrivanje ceradom. Nemojte zaboraviti ni na vrtne jastuke za koje možete kupiti kutije u koje ih spremate preko zime ili jednostavnije – u vakuum-vreće.

https://living.vecernji.hr

Povezani članci

Back to top button