Zdravlje

Škola zdrave prehrane u Sarajevu

I MODUL

Možda ste pokušali razne dijete ili isprobali određene savjete kako izgubiti kilograme i vidjeli ste da dugoročno ne možete izdržati?!
Možda ste sigurni da ne jedete puno a da je gojaznost ili pretilost i dalje prisutna?!
Možda nemate problema sa viškom kilograma ali imate celulit, masne naslage, izražen stomak?!
Možda ste izbacili neke od namirnica iz prehrane ali se rezultati nisu pokazali?! Možda imate žgaravicu, lošu probavu, stalni umor, razdražljivost, PMS kod žena, nedostatak koncentracije, glavobolje, upravo prisutne proljetne alergije, probleme sa kožom i mnoge druge a ne možete ih se riješiti. Možda se jednostavno niste ni usudili da pokušate uvesti dobre navike u prehranu jer vam se čini da je to nemoguće.

Za ostvarenje ovog sna potrebna je dobitna kombinacija nutricionizma i menadžmenta. Kroz znanje koje ćemo steći na Školi zdrave prehrane iz oblasti nutricionizma njegovu primjenu ćemo ostvariti menadžmentom tog znanja. Kako i na koji način saznajte prijavom na prvi modul.

Teme prvog modula su:

1. Analiza navika u prehrani i njihov uticaj na psihofizičko stanje

2. Trendovi u prehrani – prednosti i nedostaci

3. Zdrava prehrana na osnovu građe tijela i prirode koja nas okružuje

4. Menadžment svakodnevne prehrane

Šta kažu polaznici jedne od pet generacija Škole zdrave prehrane?

“Škola zdrave prehrane daje cjelovit prikaz različitih pravaca prehrane sa osvrtom na hemijski, biohemijski sastav i interakciju svakodnevnih namirnica uz kontinuirano poređenje sa prehranom drevnih naroda i osnovnim principima prehrane vječne istine što otvara puteve kreiranja vlastite prehrane u okviru postojećih mogućnosti. Shodno tome, i zdravi i bolesni mogu naći odgovor za različite poremećaje organizma koja su gotovo uvijek povezana sa prehranom.” (Prim. dr Z. Korčić)

„Bez ikakvog pretjerivanja ovaj novi način prehrane me pretvorio u drugačiju osobu. Postala sam dosta raspoloženija, nestala je ona težina i bezvoljnost, manje je umora i lakše se nositi s njim, ostao je onaj zdravi fizički umor. Izgubila sam višak kilograma a već sam bila izgubila nadu da ću ikad to uspjeti jer sam se uvijek vrtila u krug. Trebala mi je ova čarobna formula da shvatim gdje griješim u pokušaju da izgubim kilograme. Sretna sam što sam bila dio ove ekipe, Zineti se ne mogu zahvaliti dovoljno što nas je naučila da na hranu gledamo drugačije. Nije najvažnije zadovoljiti samo osjećaj gladi. Uglavnom sve se lakše može postići zajedno, u grupi.“ (Dr Aida B, spec. pedijatrije)

Seada S., prof. i trenerica košarke: „Ja sam uz ovu zdravu prehranu dobila puno energije, izgubila bolove u leđima, očistila kožu tijela i lica i, naravno, izgubila kilograme.“

Voditeljica i trenerica Škole zdrave prehrane: Zineta Horozović, dipl.ing.prehrambene tehnologije, cand.mag. nutricionizma, MA ing. menadžmenta

Mjesto održavanja: JU Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu – CZSD,
ulica Ramiza Salčina br.6, Nedžarići, Sarajevo

Datum održavanja: 05. maj, 2018.

Vrijeme održavanja: 10:00 – 15:00

Promotivna cijena: 30,00 KM

Prijavite se na e-mail info@zdravaprehrana.ba i dobit ćete sve potrebne informacije o prijavi, toku seminara i načinu uplate. Broj prijava je ograničen a prijave primamo do 27.aprila do 15h uz dokaz o uplati.

Radujemo se zajedničkim prehrambenim izazovima!

Fb event:

https://www.facebook.com/events/106871086817871/

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button