Kolumne i intervjuiU Fokusu

Septembar započnimo dobročinstvom

Uskoro će nam započeti nova školska, a nakon nje i akademska godina. Na hiljade mladih ljudskih bića preuzet će na sebe mnoge radne obaveze koje će trebati ispuniti i sa kojima će se nositi tokom cijele školske, odnosno akademske godine.

Ovaj početak nije samo vezan za učenike i studente već on alarmira i sve njihove roditelje i bližu rodbinu koja će imati zadatak da im obezbjedi knjige i sav potreban školski pribor neophodan  za školske i fakultetske aktivnosti. To sve jako puno košta. Stoga je neophodno i veoma bitno da u ovim danima koji su pred nama alarmiramo svoje prijatelje i poznanike pa da putem određenih organizacija, udruženja ili drugih subjekata napravimo određenu akciju i zajedničkim snagama pomognemo što veći broj porodica u potrebi u kojima ima učenika i studenata.

Različiti su načini na koje se ljudi mogu družiti i organizovati kako bi na vrijeme i adekvatno pomogli porodice u potrebi i vratili osmijeh na lice učenicima i studentima darujući im potreban pribor i sredstva za njihov novi školski i akademski početak.

U toj akciji imajmo na umu da činimo značajno dobročinstvo zbog kojeg ćemo biti nagrađeni od Gospodara Veličanstvenog i to za svaki vid pripomoći ljudskim bićima onda kada im je ta pomoć neophodna.

Neka ovaj kraći sadržaj bude blagovremeni podsticaj svima onima koji imaju ideja i mogućnosti da se adekvatno organizuju i da donesu radost porodicama olakšavajući im kolikotoliko trenutačne životne probleme i preokupacije koje su prisutne u ovom periodu godine uvijek kada započinju nove školske i akademske aktivnosti.

Septembar započnimo dobročinstvom i vjerujmo da će nam na to dobročinstvo kadtad biti uzvraćeno i to možda onda kada se najmanje budemo nadali.

Bog voli dobročinitelje i nagrađuje ih za njihova dobročinstva na mnogostruke različine načine.

Za Akos.ba piše: Admir Iković

Povezani članci

Back to top button