Ekonomija

Seminar o kvaliteti i higijeni hrane za osoblje restorana „Sevdah“ Banovići i Lukavac

 Agencija za certificiranje halal kvalitete organizirala je edukativni seminar pod nazivom „Kvalitet, zdravstvena i higijenska ispravnost hrane“. Cilj seminara bio je unapređenje znanja i vještina osoblja restorana o ključnim standardima u oblasti sigurnosti i kvalitete hrane.

Predavači prof. dr. Midhat Jašić, dr. Damir Alihodžić i Kemal Sejranić obradili su niz važnih tema, uključujući: higijenu i sanitaciju u proizvodnji, pripremi i serviranju hrane, HACCP sistem i standarde zdravstvene ispravnosti hrane, integraciju različitih sistema kvalitete, s naglaskom na Halal standard BAS 1049:2023.

Agencija za certificiranje halal kvalitete, u skladu s potrebama ugostiteljskog sektora, kontinuirano nudi ovakve edukacije objektima koji posluju s hranom. Kroz teorijske i praktične primjere, polaznici se upoznaju s propisima i zahtjevima ključnih standarda, uključujući halal certifikat, ISO standarde i HACCP sistem.

Svi zainteresirani koji žele pohađati slične seminare mogu se prijaviti direktno Agenciji za certificiranje halal kvalitete.

akos.ba

Povezani članci