Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Historija i tradicija > Sarajevo domaćin Muslimansko-jevrejske konferencije koja će okupiti 100 mladih iz 40 država

Sarajevo domaćin Muslimansko-jevrejske konferencije koja će okupiti 100 mladih iz 40 država

Naredne sedmice Sarajevo će biti domaćin Muslimansko-jevrejske konferencije, koje će okupiti 100 mladih lidera iz blizu 40 zemalja svijeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Konferencija će biti održana s ciljem izgradnje prijateljstva, razbijanju stereotipa i saradnje među mladim ljudima – jevrejima i muslimanima, kao i raspravi o pitanjima i temama, na kojima mogu zajednički raditi u cilju poboljšanja odnosa i zajedničkog napretka.

Održava se pod patronatom člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića te podršku Islamske i Jevrejske zajednice u BiH, OSCE-a i Američkog univerziteta u BiH.

Ceremonija otvaranja Muslimansko-jevrejske konferencije bit će održana 7. augusta u Vijećnici, a prisutnima će se obratiti član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, šef OSCE Misije u BiH ambasador Jonathan Moore, direktor Američkog Univerziteta u BiH Denis Prcić i osnivač i generalni sekretar Muslimansko-jevrejske konferencije Ilja Sichrovsky.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top