Islamske teme

Saopćenje Ureda za hadž i umru o prolongiranim letovima i povratku hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Povratak preostala tri aviona u Bosnu i Hercegovinu sa bosanskohercegovačkim hadžijama očekuju se u srijedu i četvrtak, 12. i 13. jula.

Prema posljednjim i najnovijim informacijama, novi termini povratka naših hadžija u Bosnu i Hercegovinu bi trebali biti sljedeći: 

  1. avion = Medina – Sarajevo 12. juli u 19.00 sati (po medinskom vremenu)
  2. avion = Medina – Sarajevo 13. juli u 8.00 sati (po medinskom vremenu)
  3. avion = Medina – Sarajevo 13. juli u 19.0 sati (po medinskom vremenu)

Iz Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini navode kako naše hadžije neće imati problema sa smještajem i hranom u hotelu Meridien Towers u Mekki gdje trenutno borave.

Također, naglašavaju da će za sve hadžije koji koriste određene lijekove i koji imaju medicinske terapije, svi dodatni lijekovi, u slučaju da im nedostaju, a koje bude bilo moguće nabaviti u Saudijskoj Arabiji, biti obezbijeđeni i da će ih dobiti besplatno.

Organizatori putovanja na hadž iz Bosne i Hercegovine navode da u kontinuitetu čine sve što je u njihovoj moći kako bi hadžijama iz Bosne i Hercegovine osigurali što ugodniji boravak.

U posljednjem, osmom avionu, u domovinu će se vratiti rukovodstvo Ureda za hadž i umru, te medicinski radnici koji će sa našim hadžijama biti u Mekki sve do polaska posljednjeg aviona, u četvrtak navečer u 19.10 sati po lokalnom vremenu.

akos.ba

Povezani članci