KulinarstvoU Fokusu
Salata sa rezancima
- Dvije šolje rezanaca (možete koristiti zvjezdice ili rezance koji imaju oblik riže)
- 2 kašike putera (za kuhanje rezanaca)
- tri čaše vode i soli
- 4-5 komada svježeg zelenog luka
- Nekoliko grančica peršuna
- 2-3 crvena paprika
- Jedna kesa kukuruza
- 4-5 komadica kiselih krastavaca
- Paradajz
- Svježa krastavica
- So, sok od limuna, maslinovo ulje
Recept za rezance sa rezancima
- Lagano propržiti rezance na puteru dok ne dobiju smećkastu boju
- Nakon toga dodate so i vodu te pustite da se lagano skuha.
- Ostaviti da se ohladi
- Isjeckate sve svježe sastojke.
- Dodate peršun i kisele krastavice
- Pomiješajte sa rezancima
- Zakiselite ( Odlična zamjena za sok od limuna je i nar sos ).
Prijatno.
Za Akos.ba pripremila Emina Suljević