Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017. od četvrtka u Sarajevu

Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje 2017. od četvrtka u Sarajevu

“Ovim sajmom Centar Skenderija završava uspješnu sajamsku sezonu. Sajam privrede je prilika da se na jednom mjestu predstavi više segmenata privredne djelatnosti, te da posjetioci vide šta je to što nudi privreda BiH. Pored velikih kompanija koje će učestvovati imamo i veliki broj i malih koje nude robe široke potrošnje”, kazao je danas na konferenciji za novinare direktor KJP Centar Skenderija Amer Kapo, napominjući da je ove godine prijavljeno 212 učesnika i da se njihov broj svake godine povećava.

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo privrede KS, a partneri Poljoprivredno-prehrambeni i Veterinarski fakultet Univerziteta u Sarajevu. U okviru stručno edukativnog programa sajma, kako je najavljeno, bit će govora o tradicionalnoj hrani i turizmu, s posebnim osvrtom na proizvodnju sireva i valorizaciju tipičnih bh. proizvoda. Također, bit će govora o uslovima, obavezama i perspektivama izvoza namirnica životinjskog porijekla iz BiH.

Sajam će i za najmlađe ponuditi interesantne sadržaje, a za taj dio posla pobrinut će se Udruženje za edukaciju djece “Pričalice”. U kreativnom kutku djeca će imati priliku da se zabave i educiraju, odnosno da razvijaju svoje kreativne vještine.

Više inovativnih sadržaja u okviru sajamske manifestacije predstavit će preduzetnički i edukativni centar Networks, a među njima su nove tehnologije (3D printeri), robotika, a posebna pažnja u neformalnoj edukaciji bit će posvećena razvoju malih preduzetničkih kompanija i IT-a.

Ulaz za posjetioce Sajma privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje je slobodan, prenijela je Fena.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top