Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Reisu-l-ulema u posjeti IZ Bošnjaka u Australiji

Reisu-l-ulema u posjeti IZ Bošnjaka u Australiji

Brizban, 7.novembar 2014. (MINA) – Danas je Reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef Kavazović u pratnji Razima ef Čolića,direktora Uprave Rijaseta za vanjske poslove i Mirsada ef.Kalajdžića, šefa Ureda za bošnjačku dijasporu, boravio u džematu u Brisbanu, Australija.
Reisu-l- ulemaa je u prepunoj veleljepnoj džamiji održao hutbu i imamio džumu namaz. Na džumanskoj hutbi Reisu-l-ulema je pozvao Bošnjake Australije da vjeruju i čine dobra djela i čestitao im na izgradnji džamije i islamskog centra. Nakon džume namaza džematski odbor je priredio ručak u čast Reisu-l-uleme na kome su bili prisutni bošnjački imami u Australiji,predsjednici džemata i ambasador BiH u Canberri Bakir Sadović.
  Isti dan, u petak 7. novembra, od akšama do jacije namaza, a uoči sutrašnjeg otvaranja džamije i islamskog centra u Australiji, bošnjački imami proučili su mevlud. Prigodna predavanja održali su Salih ef. Mujala, glavni Imam za Australiju, Razim ef Čolić, direktor Uprave za vanjske poslove, mr. Mirsad ef Kalajdžić, rukovodilac Ureda za bošnjačku dijasporu i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Mevludskom programu u novosagrađenoj bošnjačkoj džamiji u Brisbanu prisustvovao je veliki broj muslimana iz svih gradova Australije.
Sutra, u subotu 8. novembra, reisu-l-ulema Husein ef Kavazović zajedno sa delegacijom iz Sarajeva prisustvovat će svečanom otvaranju džamije u Brisbanu, Australija.
 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top