Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo > Brzo&Fino > Recept dana: Jesenja čorba od tikve

Recept dana: Jesenja čorba od tikve

Priprema 10 min
Kuhanje
20 – 25 min
Serviranja
6 porcija
Sastojci:
1 srednje velika glavica crvenog luka, nasjeckanog
1 supena kašika putera
2,5 šolje očišćene nasjeckane tikve
625ml pilećeg temeljca
1/2 kašičice osušenog ružmarina
so i biber po ukusu
1 prstohvat mljevenog kima
625ml mlijeka
1 šolja polutvrdog kravljeg sira, naribanog
(gauda, ementaler, edamer)
 
Priprema:
U većem loncu istopite puter i propržite luk dok ne bude mekan.
Dodajte povrtni temeljac, tikvu i začine. Posolite i pobiberite po ukusu. Na srednje jakoj vatri kuhajte 15 do 20 minuta, povremeno miješajući. Izblendajte u pire. Dodajte mlijeko i vratite na vatru, ali nemojte kuhati. Pustite samo da se pojave mjehurići. Uklonite s vatre.
Umiješajte sir dok se ne rastopi. Sipajte u zdjelice i pospite sirom.

Brzom&Fino i Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top