Uncategorized

Recept dana: Brzo&Fino Rižoto s piletinom i fetom

Priprema 10 min
Kuhanje
3 min
Serviranja
4 porcije

Sastojci:
500ml pilećeg temeljca
375g riže
225g buranije, isjeckane
2 kašike svježeg kopra ili bosiljka, isjeckanog
malo bibera
450g pilećih prsa, izrezanih na komadiće
korica i sok od 1/2 limuna
250g feta sira President Somborska, izlomljeno
1/2kg cherry paradajza
dodatni svježi kopar ili bosiljak (za aranžiranje)
 
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Podmažite puterom vatrostalnu posudu.
U njoj pomiješajte rižu, buraniju, kopar i biber. Na to dodajte piletinu.
U lonac sipajte pileći temeljac i 125ml vode i ostavite da proključa. Sklonite sa vatre i u to dodajte sok od limuna i narendanu limunovu koricu. Time prelijte sadržaj u vatrostalnoj zdjeli.
Pokrijte posudu folijom i pecite 25 minuta. Otkrijte, dodajte paradajz i feta sir President Somborska, ponovo pokrijte i vratite u rernu na 5 minuta.
Ukoliko želite, prije posluživanja, pospite sa još malo kopra.
Savjet:
Za pikantniji rižoto, zamijenite buraniju šparogama, a uz paradajz dodajte i ljute paprike u prahu i masline.

Brzo&Fino i Akos.ba

Povezani članci