Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Humanitarni rad > Realiziran projekat “Dajte im razlog za osmijeh” udruženja Svitanje u saradnji sa MIZ Prnjavor

Realiziran projekat “Dajte im razlog za osmijeh” udruženja Svitanje u saradnji sa MIZ Prnjavor

U subotu 03.09.2016.godine je udruženje ,,Svitanje“ u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Prnjavor, doniralo školsku oprermu, torbe, sveske i drugi školski pribor djeci povratnika na području opštine Prnjavor.

Ovom donacijom je obradovano ukupno 75 djece sa područja džemata Lišnja i Puraći, uzrasta od prvog do devetog razreda koji redovno pohađaju Islamsku vjeronauku u osnovnim školama ,,Meša Selimović“ i ,,Miloš Crnjanski“.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Prnjavor mr. h. Fikret ef. Čelenka je izrazio svoju duboku zahvalnost predstavniku udruženja ,,Svitanje“ na ukazanoj brizi za povratničku populaciju, a posebno za najmlađe. Također, upućuje poziv svim dobrim ljudima da pomažu ovakva i slična udruženja koja nesebično i svakako transparentno pomažu sve one kojima je pomoć potrebna. Mladi su naša budućnost i garancija našeg opstanka, posebno na području manjeg entiteta, zato je i ova donacije više nego dobro došla. Uistinu je bilo lijepo vidjeti zadovoljstvo na licima djece koja su sa novim torbama i novim školskim priborom sa osmjehom na licima primila poklone. Na taj način je na najbolji mogući način opravdan moto humanitarne akcije udruženja ,,Svitanje“ a koji glasi ,,Dajte im razlog za osmijeh“.

U ime Medžlisa islamske zajednice Prnjavor, u ime predsjednika Medžlisa gosp. Lokmana Iriškića, u ime djece i njihovih roditelja, u ime džemata Lišnja i Puraći, glavni imam mr. h. Fikret ef. upućuje svoju od srca iskrenu zahvalnost udruženju i svim njegovim članovima, kao i svima onima koji su pomogli udruženje ,,Svitanje“.

Zajedno sa našom divnom dječicom činimo dovu Gospodaru da obilato nagradi sve one koji su pomogli i učestvovali u realizaciji ovog divnog projekta, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da im ukabuli i u sevap upiše uloženo.

Također, činimo dovu da bude još više onih koji pomažu one kojima je pomoć potrebna a posebno povratnike.

Priredio: Emir Softić

Fotogalerijau možete pogledati ovdje.

Udruženje Svitanje već osam godina realizuje ovaj projekat. U 2015. godine projektom je bilo obuhvaćeno 300 djece, a ove godine preko 700 djece u Podrinju (Rudo, Višegrad, Rogatica, Zvornik, Bijeljina), Kotor Varoš i Prnjavor.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com