Književni kutakU Fokusu

Ramazanski planer za djecu

Uskoro nam dolazi mjesec milosti, mjesec u kojem se pojačava intenzitet dobrih djela i mjesec u kojem se čovjek približava Uzvišenom Allahom. Za nešto više od mjesec dana počinje servisiranje našeg imana.

Da bi efekt tog servisa bio što bolji potrebno je početi sa blagovremenim pripremama. Svako od nas zna ili ako ne zna trebao bi se potruditi da sazna gdje treba da se popravlja kako bi spremniji dočekao ramazan.

Da bi što produktivnije proveli mjesec ramazan, potrebno je da djecu motivišemo i ohrabrimo u tom pravcu. Za tu priliku smo pripremili Ramazanski planer za djecu u koje se nalaze svih trideset dana ramazana sa aktivnostima koje bi djeca trebala da obavljaju. Prva aktivnost navedena u planeru je obavljanje pet dnevnih namaza, jer boljeg ibadata od namaza nema. Pored pet dnevnih namaza nalaze se i polja u kojima se može potvrditi ili negirati njegovo obavljanje u džematu, što se ne odnosi samo na obavljanje namaza u džamiji već i na obavljanje namaza u džematu ma gdje on bio.

Potom imaju polja za onog ko klanja dvanaest rekjata pritvrđenih sunneta (dva sabaha, šest podne i po dva od akšama i jacije) čime se zarađuje kuću u Džennetu i polje koje se odnosi na izgovaranje riječi Subhanallahil-Azim ve bihamdihi, čime se sadi po jednu palmu u Džennetu. Potom se nalaze polja za učenje Kur’ana, čitanje prijevoda, kao i slušanje kazivanja o vjerovjesnicima i jedno novo dobro djelo koje bi trebalo da se učini u toku dana.

 

Cijena planera je 5 KM, A5 format, dvije verzije naslovne strane, dostupan na broj: 060 357 99 25.

Akos.ba

Povezani članci