Kulinarstvo

Ramazanski iftarski meni – topa

Topa, kao nezaobilazni dio iftara, se služi neposredno prije serviranja predjela a nakon soka i hurmi.

Naziv je dobila od riječi „topiti“ jer se priprema tako što se sastojci tope na laganoj vatri. Osnovni sastojak Tope je „masnoća“, tj. maslac i kajmak u koje se dodaju sirevi po želji. Što više vrsta sireva to je topa bolja.

Uživajte u našem prijedlogu Tope!

Sastojci:

50 g maslaca

100 g milerama

100 g kajmaka

50 g gouda sira

50 g dimsi sira

Priprema:

U tavi rastopite maslac, mileram i kajmak i dodajte goudu i dimsi. Čim se sastojci rastope skinite sa vatre i poslužite odmah.

Savjet:

Topu pripremite neposredno prije nego što se upale kandilji te je servirajte i jedite toplu.

U topu možete dodati jaje koje ste umutili sa malo mlijeka.

akos.ba

Povezani članci