Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Radite, djelujte i razvijajte svoje sposobnosti!

Radite, djelujte i razvijajte svoje sposobnosti!

ONO ŠTO TRAŽIŠ U POTRAZI JE ZA VAMA 

Najbolji dan je ovaj danas. Najbolji trenutak da se nešto uradi upravo ovaj, ovo sada je dragocjeno. Ne oklijevajte da ispunite svoj život najboljim trenucima, kreirajte ih i djelujte. Brzo djelovanje i akcija lansirat će vas do neslućenih visina. Previše razmišljanja koje prethodi akciji nije poželjno-djelujte i to će vas inspirisati na dalje djelovanje kada vidite napredak. Bit ćete zadovoljni u samom djelovanju jer nešto činite da se desi. Nema goreg života od mirovanja, takav je poput ustajale bare, u njemu nema života.

Pikaso je rekao da je akcija bazični osnov za svaki uspjeh. Želite li biti uspješni? Pokrenite se. Djelujte. Ne čekajte idealno vrijeme, sredstva niti bilo šta drugo. Odlučite i djelujte. Kada se pokrenete, stvari se dešavaju, dok razmišljate, velika je vjerovatnoća da ćete ili oklijevati ili se dvoumiti ili čak odustati. Ne čekajte vrijeme za trening, napravite ga, ne čekajte vrijeme za ovo ili ono, napravite ga u svom rasporedu. Trudite se i postići ćete ono što želite. Kako je čovjek stvoren da se trudi, sve što isključuje trud i djelovanje suprotno je njegovoj svrsi i suštini, biti stvaranja. Zbog toga djelujte i „trudite se svakodnevno i postići ćete nešto od onoga što želite“. ( Bagdadi)

Izađite iz vlastitih ograničavajućih misli i krenite prema nečemu boljem. Tamo gdje sebe ograničavate i gdje ste zarobljeni u vlastite misli , osjećanja, prošlost-nema ništa i nema ničeg. To je prošlo. Pravi život je sada i sada je novi početak. Sa svakim novim danom okreće se nova stranica vaše knjige koju ćete čitati. Šta ćete zapisati? Šta ćete uraditi? Do vas je, ali ne zaboravite kako ste radili, tako ćete i dobiti nagradu na ovom i onom svijetu. Ako ništa niste radili, nećete ništa ni dobiti. To je fer plaća. Zato radite i razvijajte svoje sposobnosti do maksimuma. Iskoristite dan maksimalno. Planski, sa vizijom, vjerom, hrabro i odvažno.

IZVOR: SRETNI LJUDI

Autor: Alma Taletović

Za Akos.ba pripremila: Arnela Mujezinović

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top