U Fokusu

Radionica ‘Kreativno pisanje u prirodi’

Ekspresivno pisanje je oblik rada na sebi, koji omogućava prepoznavanje i izražavanje naših misli i emocija. Kada ne dijelimo našu emotivnu intimu, u glavi nam se stvara zbrka, analizom pokušavamo kontrolirati situaciju, međutim, umno propitivanje najčešće nam ne pomaže. Emocijama i našim životnim iskustvima je potrebno da se izraze, da im damo glas.

Kod ekspresivnog pisanja akcenat nije na gramatici, strukturi ili pravopisu, akcenat je na samom procesu, prijenosu unutarnjeg doživljaja u vanjsko. Ekspresivno pisanje pomaže kod eliminisanja stresa i napetosti, otkrivanja novih izvora snage i vlastitih potencijala.

Radionica ekspresivnog pisanja održat će se na Trebeviću, u subotu 13. jula. Okupljanje je u 09:45h u ulici Hrvatin 67, blizu žičare. Cijena radionice je 20 KM, a u cijenu je uključen prijevoz žičarom i materijal za rad. Broj mjesta ograničen je na osam osoba.

Za ovaj oblik rada nije potrebno prethodno iskustvo u pisanju. Na susretu će se raditi koristeći ideje za kreativno pisanje, očekuje se aktivno učešće prisutnih. U sigurnom ozračju, okruženi cvrkutom ptica, istražite vaše kreativne potencijale.

Voditeljica radionice je Ozrenka Kadrić, psiholog sa višegodišnjim iskustvom u realizaciji psihosocijalnih radionica.

 Prijave i informacije: trogledalo@gmail.com

Facebook: Trogledalo

Web: www.trogledalo.com

Povezani članci

Back to top button