Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Radionica BBI VIP biznis kluba u Brčkom: Uspješan projekt SBF-a – Bosnaplod daje prve rezultate

Radionica BBI VIP biznis kluba u Brčkom: Uspješan projekt SBF-a – Bosnaplod daje prve rezultate

Nakon uspješno realiziranih radionica u Trebinju, Vitezu, Zenici, Bihaću, Banja Luci i Tuzli BBI VIP biznis klub je 25. februara u saradnji sa Privrednom komorom Brčko Distrikta organizirao šestu radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum (SBF). Učešće u radionici uzelo je 25 privrednika iz ove regije.

Na radionici je predstavljen BBI VIP biznis klub i Sarajevo Business Forum 2016. Organizovana je i prezentacija neophodnih dokumenata za prijavu projekata za SBF 2016 kao i mogućnosti konsultantskih usluga koje nudi BBI banka.

Privrednicima je ovom prilikom prezentiran i poljoprivredni holding čije je osnivanje incirano upravo na Sarajevo Business Forumu. Ovaj holding je uz pomoć konsultantskih usluga BBI banke, prošlog ljeta investirao u Bosnaplod koji se nalazio pred gašenjem, te pokrenuo proizvodnju i izvoz.
Edin Salihbašić, direktor “Bosnaploda kazao je da kompanija ima ambicioznu viziju i težit će ka razvijanju postojećeg asortimana s ciljem ulaska u nove razvojne projekte. Radimo na sanaciji objekte i, usprkos što smo relativno kasno krenuli sa proizvodnjom u prošloj sezoni, ipak smo uspjeli kroz kampanju otkupa i prerade šljive nešto postići. Već imamo oko 90 kooperanata i otvoreni smo za nove. Do sada je isplaćeno preko 100 hiljada KM financijskih sredstava na terenu”, kazao je Salihbašić. Plan kompanije “Bosnaplod” jeste da preko 70 % od ukupne proizvodnje ide za izvoz.

Nakon Brčkog, BBI VIP biznis klub nastavlja sa organiziranje pripremnih radionica za Sarajevo Business Forum, vodeću investicijsku konferenciju koja će se ove godine održati 4. i 5. maja u glavnom gradu BiH.

Za više informacija posjetite web stranicu sarajevobusinessforum.com ili nazovite na brojeve telefona 033/ 275 508 i 033 275 115 ili na e-mail adrese: [email protected] i [email protected]

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top