Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Pronađite idealan kamin za svoj dom!

Pronađite idealan kamin za svoj dom!

Da bi se ugradio kamin, treba zadovoljiti tri važna tehnička preduslova. Treba paziti na dimnjak, zatim na podlogu na koju će kamin biti postavljen i na neprekidan dotok svježeg zraka u ložište kamina.

Svi kamini, kao svoj osnovni element, imaju ložište. Ložišta mogu biti otvorenog ili zatvorenog tipa, odnosno sa staklom ili bez njega. Osobe privržene tradiciji koje uživaju u ritualu loženju vatre, ljepoti prirodnog drveta, pucketanju i mirisu vatre, odlučit će se za otvorene kamine. Međutim, zbog ekonomičnosti se danas češće koriste zatvoreni kamini koji se sa prednje strane zatvaraju vatro-keramičkim staklom koje je otporno na temperature do 800 stepeni.

Ovakvi kamini često znaju biti uključeni u sistem centralnog grijanja kao dodatni element zagrijavanja vode. Kamine prema tipu ložišta možemo podijeliti na plinske, strujne, na drva, ugalj ili pelet. Za odabir konačnog modela kamina i tipa ložišta potrebno je odlučiti hoće li njegova namjena biti funkcionalna – u svrhu grijanja ili isključivo estetska.

Kako odabir idealnog kamina, zavisi isključivo o osobnosti i stilu života ukućana naša ponuda kamina je velika, a sada smo je obogatili i sa ugradbenim kaminima Pritty koji omogućavaju poseban ugođaj boravka u interijeru, naročito u hladnim danima.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top