Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Promocija nove knjige autorice Enise Zulović

Promocija nove knjige autorice Enise Zulović

U hotelu Hills na Ilidži održana je prva promocija nove knjige autorice Enise Zulović NOVI POČETAK. Ovoj knjizi koja govori, kao što sam naslov kaže, o novom početku nakon borbe sa teškom bolešću, prehgodila je knjiga “Bolest nije kraj”. Prva knjiga je prodata u velikom broju primjerala i promovisana je u velikom broju gradova Bosne i Hercegovine, ali i Evrope. Sudeći po posjeti na prvoj promociji, druga će biti još popularnija- pise ilidzanews.ba

Dvorana u hotelu Hills je bila pripremljena za 120 zvanica, ali je bilo potrebno donijeti još stolica i još prije samog početka svih 170 je bilo popunjeno. U publici su se mogla vidjeti mnoga draga lica iz društvenog, političkog, privrednog i javnog života Ilidže i Sarajeva.

Moderatorica događaja je bila Amra Ibrahimović, poznata voduteljica sa Televizije Hayat, a promotori su bili Ammara Šabić, autorica nekoliko knjiga: Logika duše, Vasijet, Da ti kažem…, Nedorečena, Skovana od vremena, samo su neki od naslova ove poznate autorice, recenzentice knjige Novi početek.

Druga promotorka je bila Lejla Tutić, autorica knjige Život sa svrhom, motivacijski govornik i također recenzentica knjige koja je večeras predstavljena javnosti.

Nakon Ammare i Lejle, publici se obratila Adisa Tufo, poduzetnica iz Sarajeva, autorica knjige Vruć krompir, promotorka i recenzentica nove knjige gospođe Zulović.

Publika u prepunoj sali je naravno sa nestrpljenjem očekivala da čuje i autoricu koja se u svom obraćanju zahvalila gostima i naravno svima koju su učestvovali u objavi njene knjige, ali i u njenoj borbi sa opakom bolešću. Na prvom mjestu je istakla svoju porodicu, koja je i večeras bila uz nju. Naglasila je da su u sali sve ljudi koje ona dobro poznaje i voli, da ih sve naziva prijateljima i da se osjeća veoma bogatom, jer ih ima…

Na kraju je govorio i hafiz Nedim Botić, novinar, pedagog i publicista iz Sarajeva, također jedan od recenzenata knjige. Svojim obraćanjem je izazvao buru smijeha i aplauza i nakon predhodnih obraćanja koja su izazvala suze i duboke emocije, on je u svom stilu, veoma ozbiljnoj temi dodao dobru dozu humora i promocija je završena sa osmjesima na licima prisutnih i sa puno optimizma.

Biti dio novog početka, u prepunoj sali je u meni probudilo najdublje emocije koje sam doživjela nakon svoje bolesti.
Zahvalna Allahu, na promotorima, koje su više nego odlične bile, veliko je bogastvo imati ih u svojoj blizini. Novi početak je nada za sve one žene koje boluju od karcinoma dojke. Nije život djetelina sa četiri lista, on je puno više, rekla je na kraju autorica “Novog početka”.

Organizator večerašnje promocije je Udruženje “Bolest nije kraj”.

U nastavku donosimo izvod iz recenzije  Adise Tufo, jedne od promotorki i recenzentice knjige “Novi početak”

 “Iskušenja nas ili ojačaju ili slome. U svakom slučaju, promijene…

To se desilo i Enisi. Osnažilo i ojačalo jednu krhku i dobru dušu. Napravilo u njoj rezove koji su je natjerali da zaviri u sebe, da otkrije nove talente, da ogoli sebi sebe i pokuša se konačno zavoljeti.

Mada među redovima ove knjige šalje poruku: stavi sebe iznad drugih, voli sebe više nego druge, Enisa priznaje da tu lekciju još nije savladala.

Ono što stavlja iznad sebe, to je njena porodica. Porodica koja joj je bila i ostala najjači motiv i najveća podrška, u svim danima borbe sa opakom bolešću, borbe koja nije ni danas prestala… Mada karcinom trenutno miruje, poslijedice svega onoga što je Enisa prošla su itekako žive i aktuelne, stalne terapije, kontrole, iščekivanja, strahovi, strepnje, nadanja… to nikada ne prestaje niti je manjeg intenziteta.

Enisa Zulović itekako ostavlja trag i svojim načinom života i odgojem svoje djece i ovim knjigama i ljubavlju. Da, ljubavlju! Mene je njome takla…”

akos.ba

 

 

 

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top