Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Prodajna sila AS GROUP u posjeti Vegafruitu

Prodajna sila AS GROUP u posjeti Vegafruitu

Prodajna divizija AS GROUP ekskluzivni je distributer brandova Vegafruit, Swity, Vegy i Fruby, najpoznatijih bh. brandova za sokove, džemove i zimnicu.

Danas je u pogonima ovog renominarnog domaćeg prerađivača voća i povrća održan team building i edukacija za uposlenike prodajne divizije AS GROUP.

«Ovo je svojevrsni povratak brandova Vegafruita i Swity. Nakon zaustavljanja proizvodnje, krajem prošle godine AS GROUP je preuzela ekskluzivnu distribuciju svih naših brandova. Uslijedila je ponovna uspostava naše kooperantske mreže koja broji 5.000 domaćih proizvođača voća i povrća, od kojih se najvećim dijelom proizvode sokovi Swity. Zahvaljujući tome da je iza nas stao jedan gigant kakav je AS GROUP, uspjeli smo za kratko vrijeme vratiti povjerenje dobavljača, radnika i kooperanata. Sada svi žele raditi sa nama», izjavio je direktor nove kompanije Swity d.o.o. Haris Salihbašić koja je sada vlasnik brandova Swity, Vegy, Fruby i Vegafruit.

Brand Swity je nastao 1994. godine. Tim stručnjaka sa ranijim iskustvom u renomiranoj kompaniji Bosanka Doboj kreira tada vrhunske brendove i jednu od najuspješnijih bosanskohercegovačkih firmi. Proizvodnja tetra – pak sokova pokrenuta je 2002. godine, a već 2004. tržišno učešće u kategoriji tetra – pak sokova u Bosni i Hercegovini prelazi 20%.

«Swity se proizvodi po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Naš cilj je vratiti pozicije Swity-a na domaćem tržištu, razvijati plasman kroz izvoz, ali i pokrenuti domaću proizvodnju autohtonih sorti voća daljim proširenjem broja kooperanata u Bosni i Hercegovini. Za brand Swity koristi se isključivo svježe voće i povrće, svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u proizvodima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU», kazao je Salihbašić.

halalmagazin.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top