Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Prilikom odabira i kupovine nekretnine ne nasjedajte na razne trikove

Prije nego što se odlučite za kupnju nekretnine, razmislite o svojim finansijskim mogućnostima, svakako razmišljajte i o varijanti da se ne zadužujete, ukoliko imate drugih rješenja. Ovo je veliki korak u koji nikako ne biste smjeli ulaziti nepromišljeno ili prebrzo, radije uzmite vremena, stavite sve na papir, proučite kakva je situacija na tržištu,  hoće li to biti isplativa investicija,odnosno kupovina, tek kada to sve uzmete u obzir možete odlučiti želite li kupovati ili ne.

Prilikom odabira i kupovine nekretnine ne nasjedajte na razne trikove

Kako odabrati i odlučiti se za kupovinu nekretnine

Kada ste sigurni da želite kupiti kuću ili stan, za početak odaberite barem okvirno lokaciju. Želite li kuću u gradu ili van grada, stan u centru, na trećem ili četvrtom spratu – odluka je isključivo na vama, no računajte na svoje lične potrebe i da se sve što vam je sve bitno nalazi u blizini vašeg budućeg doma. Kod odabira i traženja kuće ili stana mogu vam pomoći i agencije koje se time bave , one će vam duplo olakšati posao jer imaju uvid u sve što se trenutno prodaje, pa nećete sami morati tražiti stan.- prenosimo sa portala medjimurje.hr

Nakon što ste odabrali lokaciju gdje biste željeli živjeti, provjerite koje se nekretnine prodaju te svu dokumentaciju vezanu uz gradnju, dozvolu, vlasništvo ili nasljedstvo i histroiju nekretnine. Nakon što ste pronašli kuću ili stan na željenoj lokaciji i sa svom valjanom dokumentacijom, prije kupovine potrebno je dobro proučiti stanje u kojem se nalazi, najbolje bi bilo u razgledavanje povesti i nekog građevinskog stručnjaka koji bi bolje mogao procijeniti stanje objekta.

Nikako nemojte nasjedati na razne trikove i prebrzo odlučivati o kupovini, sve pomno i pažljivo proučite jer je to jedna vrlo važna i skupa investicija u kojoj nisu dozvoljene pogreške.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com