EnterijerU Fokusu

Prilikom odabira i kupovine nekretnine ne nasjedajte na razne trikove

Kako odabrati i odlučiti se za kupovinu nekretnine

Kada ste sigurni da želite kupiti kuću ili stan, za početak odaberite barem okvirno lokaciju. Želite li kuću u gradu ili van grada, stan u centru, na trećem ili četvrtom spratu – odluka je isključivo na vama, no računajte na svoje lične potrebe i da se sve što vam je sve bitno nalazi u blizini vašeg budućeg doma. Kod odabira i traženja kuće ili stana mogu vam pomoći i agencije koje se time bave , one će vam duplo olakšati posao jer imaju uvid u sve što se trenutno prodaje, pa nećete sami morati tražiti stan.- prenosimo sa portala medjimurje.hr

Nakon što ste odabrali lokaciju gdje biste željeli živjeti, provjerite koje se nekretnine prodaju te svu dokumentaciju vezanu uz gradnju, dozvolu, vlasništvo ili nasljedstvo i histroiju nekretnine. Nakon što ste pronašli kuću ili stan na željenoj lokaciji i sa svom valjanom dokumentacijom, prije kupovine potrebno je dobro proučiti stanje u kojem se nalazi, najbolje bi bilo u razgledavanje povesti i nekog građevinskog stručnjaka koji bi bolje mogao procijeniti stanje objekta.

Nikako nemojte nasjedati na razne trikove i prebrzo odlučivati o kupovini, sve pomno i pažljivo proučite jer je to jedna vrlo važna i skupa investicija u kojoj nisu dozvoljene pogreške.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button