Enterijer

Pretvorite kutiju od cipela u fantastične igračke za djecu

Iskorisite kutije od cipela u kreativne svrhe i zabavite se sa djecom. Kutije od cipela mogu da vam posluže kao odličan materijal za pravljenje autopraonica, garaža, kućica za lutke, za maketu solarnog sistema i još mnogo super igračaka.

Odaberite neki od ovih projekata i dajte običnoj kutiji od cipela priliku da postane nešto zanimljivo i korisno, piše portal najboljamamanasvetu.

Garaža

Ovo je idealan projekat za oca i sina. Potrebno je obezbjediti dva veća poklopca od kutija za cipele koji će postati nivoi za parkiranje automobila. Garaža je postavljena na čvrstim stubovima od rolni toalet papira, a kao osnova može da posluži rasklopljena kutija. Očevi neka isjeku prolaze između nivoa i povežu ih dijelovima kartona. Ostaje samo da se obilježe parking mjesta i odaberu autići za igru.

Solarni sistem

Solarni sistem je starijoj djeci posebno zanimljiv pa će biti pravi izazov za njih da se ovim pozabave. Veće planete su napravljene od stiropora, kugli različite veličine i okačene su uz pomoć strune, a manje planete su napravljene od gline za modeliranje i okačene na isti način. Kutija je ofarbana u crno i ukrašena bijelim tačkicama tj. zvjezdicama.

Dečiji TV

Napravite sa djecom njihov lični TV gdje će se prikazivati ono što oni žele tj. ilustruju. Kutija postaje televizor gdje se okretanjem rolni mijenjaju crteži koje su djeca nacrtala. Idealan projekat za mlađu djecu koja će sa uživanjem prihvatiti ovu igru i nacrtati program po svojoj želji.

Krevet za lutku

Sa malo ukrasnog papira i par platnenih krpica kutija od cipela postaje krevet za lutku. Kutija je ukrašena i ispunjena mekanom posteljinom gdje će lutka spavati. Poklopac je uzglavlje kreveta kada se kutija otvori, a ispod se može spakovati i par lutkinih stvarčica. Odlično za male djevojčice i njihove omiljene lutke.

Basket

Kutija za sakupljanje loptica nakon ubacivanja u koš. Zgodno rješenje za što manje akcije oko sakupljanja loptica i vježbanja preciznosti.

Farma

Za male farmere kutija sa poklopcem može da bude pravo mjesto gdje će smjestiti svoje životinje.

Autopraonica

Svakom dječaku je neophodna auto praonica za njegove autiće pa će kutija od cipela biti odlična za to.

Labirint za lopticu

Poklopac od kutije za cipele postaje zanimljiv poligon za lopticu koji će biti interesantan mališanima, a malo komplikovaniji labirint je zabava za malo starije.

Akos.ba

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button