Zdravlje

Prepuna je nutrijenata koji nam pomažu u očuvanju zdravlja našeg organizma

Rotkvica te zasigurno podsjeća na dolazak proljeća i uskrsnu poslasticu na prepunom stolu . No, istina je da je ova zdrava namirnica u svijetu vrlo poznata biljka koja se uzgaja već nekoliko hiljada godina. Prepuna je nutrijenata koji nam pomažu u očuvanju zdravlja našeg organizma.

POMAŽE U BORBI PROTIV BAKTERIJA
U slučaju da  imaš problema s oslabljenim imunitetom, rotkvica je idealno rješenje jer sadrži mnogobrojna antibakterijska i antigljivična svojstva. Ako imaš problema s glavoboljama, sezonskim bolestima ili čak s bronhitisom, rotkvica može biti sjajno rješenje za vraćanje u formu i jačanje cjelokupnog organizma.

SAVEZNIK ZA BORBU S DIŠNIM PUTEVIMA
Pravi su sretnici oni koji nemaju zdravstvenih problema s dišnim putevima. Kašalj zaista jako može iscrpiti organizam, stoga kreni što prije u borbu s rotkvicama kao glavnim oružjem za povratak zdravlja.

IZVOR ANTIOKSIDANSA
Ova zdrava namirnica je jarko crvene boje koju joj daje pigment antocijan, antioksidans koji sudjeluje u jačanju organizma.

IDEALNO DETOKSIKACIJSKO SREDSTVO
Prirodan način za oslobađanje od dosadnih i toksičnih tvari u našem organizmu je konzumacija upravo ove zdrave biljke. Rotkvica će pomoći da se riješiš zatvora, u slučaju da muku mučiš s probavom, a očistit će i urinarni sustav.

NISKA KALORIJSKA VRIJEDNOST
Rotkvica na svojih sto grama sadrži samo 16 kalorija, što ju čini idealnim saveznikom u borbi protiv viška kilograma. Uz to, ona pomaže za poboljšanje probave, a njena konzumacija potiče sitost što znači da obiluje vlaknima.

IDEALNA FIT NAMIRNICA
Ako si se bacila u treniranje i odlučila si početi jesti zdravije i manje kalorične namirnice, svakako ubaci i rotkvicu na svoj jelovnik jer većinu njezina sastava čini voda i vlakna.

IZVOR VITAMINA
Rotkvica je savršen izvor vitamina C koji će ojačati tvoj imunitet, a sadrži i dodatne vitamine B, K, željezo, kalij i kalcij.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button