Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Predstavi svoj grad na Institutu Yunus Emre

Predstavi svoj grad na Institutu Yunus Emre

 Institut Yunus Emre Sarajevo organizuje takmičenje za najbolji video pod nazivom: “Predstavljam svoj grad na turskom”, kako bi na kulturnom i društvenom planu doprinjeo razvoju učenika koji uče turski jezik, pružio priliku za vježbanje turskog jezika i podržao promociju gradova. Ispod se nalaze detalji o takmičenju na kojem mogu učestvovati svi učenici koji uče turski jezik.

Kvaliteta i format: Molimo snimite videozapis u formatu 16:9.

Idealno: datoteke visoke rezolucije: Quicktime .mov files ili .mp4. Pošaljite video datoteke koristeći usluge wetransfer.com ili slične programe.

Datum do kojeg treba poslati radove: 31. august 2017. Rezultati takmičenja bit će objavljeni početkom septembra 2017. godine na stranicama društvenih mreža. Video treba da traje najduže 10 minuta. Video materijal treba da bude iz jednog dijela. Učenici će se predstaviti na početku videa (ime i prezime, grad i škola iz koje dolaze). Tokom predstavljanja grada iz kojeg učenik dolazi, potrebno je biti na mjestu o kojem se u datom trenutku govori. Autorska prava na poslani video materijal pripadaju Institutu Yunus Emre Sarajevo.

Yunus Emre Enstitüsü – Sarajevo

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top