Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Pozivom na broj 090 292 094 donirate 3 KM za izgradnju Centra IKRE u Sarajevu

Pozivom na broj 090 292 094 donirate 3 KM za izgradnju Centra IKRE u Sarajevu

 Centar “IKRE” poziva na učešće u kampanji “Uči, radi, gradi!”  Sportsko – edukativni Centar za djecu i mlade IKRE čija je prva faza izgradanje počela u decembru prošle godine pustio je u opticaj telefonski broj putem kojeg je moguće izvršiti simboličnu donaciju. Naime, pozivom na broj 090 292 094 daje se donacija od 3 KM za izgradnju Centra “IKRE”.
U Centru IKRE pozivaju da svi oni koji pozovu ovaj broj, to i objave na svojim Facebook profilima kako bi informacija došla do što više ljudi. Cilj je da se u ovoj akciji animira 20.000 ljudi koji bi se na taj način uključili u akciju izgradnje Centra kao donatori.

Prva faze izgradnje Centra koja se odnosi na suteren, zemljane radove, sa ugradnjom betona i željeza čija vrijednost radova je oko 70.000 KM već je pri kraju realizacije. Nakon toga slijedi izgradnja još tri sprata na postojeći objekat.

“Naš sloga je ‘Uči, radi, gradi!’, i sve ovo činimo kako bismo napravili odgojno-obrazovni centar raznolikog i bogatog sadržaja za našu djecu, mlade i odrasle. Na ovaj način želimo skloniti djecu i mlade sa ulice i iz kladionica, a kao alternativu im ponuditi mjesto gdje se mogu zabaviti i obrazovati u isto vrijeme. Kao takav ovo je trenutno najznačajniji projekat te vrste u Kantonu Sarajevo”, kazao je predsjednik Građevinskog odbora Centra «IKRE« Safeta Mešanovića.

Centar gradi Mešihat islamske zajednice Sarajevo – džemat Zabrđe, a nalazi se u ovom naselju u ulici Avde Palića. Planirano je da Centar bude izgrađen na 6.500 m2, od čega je do sada izgrađeno 500 m2. Cenatr IKRE je vakuf i kao takav trajno je dobro. Planirani završetak izgradnje Centra je 2019. godine.

Kontakt: Safet Mešanović, 061 715 714

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top