Ekonomija

Poziv na prezentaciju Sarajevo Halal Fair u Hrvatskoj

Prezentacija će biti održana u ponedjeljak, 08.07.2019. godine u prostorijama Hrvatske Gospodarske Komore u Zagrebu (adresa: Rooseveltov trg 2) s početkom u 11:00 sati.

Za sve prisutne kompanije na prezentaciji, organizator će odobriti -10% popusta na učešće na sajmu!

Nakon uspješne realizacije prošlogodišnjeg sajma zadovoljstvo nam je informisati Vas da Bosna Bank International, u saradnji sa Islamic Development Bank Group (IsDB) po drugi put organizira Međunarodni sajam halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 koji će se održati u Sarajevu od 26.-28.09.2019. g. pod Pokroviteljstvom Nj.E. Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa mnogobrojnim domaćim, regionalnim i međunarodnim partnerima.

Nadamo se da ćete učestvovati kao izlagač ili posjetilac na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, a za Vašu informaciju dostavljamo video zapise i materijale o prošlogodišnjem sajmu:

Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 će ponovo na jednom mjestu okupiti predstavnike halal-industrije iz zemalja jugoistočne Evrope, drugih zemalja u kojima je razvijena ova industrija, kao i multinacionalnih kompanija koje su na globalnom tržištu prisutne sa halal-proizvodima.

Učesnici i izlagači će imati priliku da predstave svoje proizvode i usluge, te u radnom dijelu razmijene saznanja i iskustva,  iznesu svoja očekivanja od trendova u oblasti halal-industrije, kao i ostvare izravan kontakt i dobiju povratne informacije od potrošača halal-proizvoda i korisnika halal-usluga. Posebna vrijednost sajma je u planiranim b2b susretima proizvođača halal-proizvoda i pružalaca halal-usluga koji će imati priliku da unaprijede odnose s lokalnim i stranim kupcima i distributerima, s velikim kupcima i distributerima iz zemalja u kojima postoji potražnja za halal-proizvodima i uslugama, ali i onima koji su prisutni na tržištima širom svijeta, a koji mogu osigurati globalnu promociju i prodaju halal-proizvoda i usluga iz naše regije.

SHF 2019 kao mjesto susreta svih tržišnih učesnika – proizvođača, regulatora i potrošača halal-proizvoda i usluga ima za cilj da podstakne ulazak novih kompanija u ovu dinamičnu industriju, tako što će transparentno predstaviti brojne nove poslovne prilike domaćim i međunarodnim kompanijama.

SHF 2019 ima namjeru da potakne dodatne investicije i olakša poslovnu saradnju u oblasti halal-industrije kao i da omogući uvid u trendove razvoja i veliki potencijal halal-industrije.

Ove godine u Sarajevu na SHF-u 2019 očekujemo izlagače, posjetioce, distributere, kupce i stručnjake iz zemalja regije: Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije, zatim Turske, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Malezije, Indonezije, Kuvajta, Bahreina, Omana, Indije, Pakistana, kao i zemalja Evrope (Njemačka, Austrija, Velika Britanija, Holandija…), Sjedinjenih Američkih Država, Australije i dr.

Materijali i informacije su dostupni na web stranici: https://www.sarajevohalalfair.com kao i na zvaničnim profilima SHF na društvenim mrežama:
– Facebook: https://www.facebook.com/SarajevoHalalFair/
– LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/sarajevo-halal-fair-18a554164/
– Twitter: https://twitter.com/SaHalalFair
– YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOCmA4yaD2IIEGssVx8ZvvA

Halal Magazin

Povezani članci

Back to top button