DijasporaVijesti iz zemlje

Poziv građanima BiH u dijaspori da se registruju za oktobarske izbore

Federalni ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić pozvao je državljane Bosne i Hercegovine u inostranstvu da se registruju za glasanje putem pošte do 24. jula i iskoriste svoje glasačko pravo na općim izborima u Bosni i Hercegovini koji će biti održani 7. oktobra, javlja Anadolu Agency.

“Glasovi građana Bosne i Hercegovine iz inostranstva nerijetko doprinose većoj zastupljenosti brojno manjinskih naroda u predstavničkim tijelima, te tu mislim na oba bh. entiteta. Oni doprinose većoj zastupljenosti i interesu povratnika te usmjeravaju političke predstavnike da vode više računa o specifičnim potrebama dijaspore, izbjeglih i raseljenih lica”, dodaje Ramić.

Uslov za sve građane u dijaspori da zaprime u septembru na svoju adresu glasačke materijale jeste da se blagovremeno registruju popunjavanjem PRP-1 obrasca i dostavljanjem kopija ličnih dokumenata na e-mail adresu Centralne izborne komisije za ove potrebe – prijavappp@izbori.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Građani u dijaspori se također za sva dodatna pojašnjenja i nedoumic mogu obratiti Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica upitom na mail: press@fmroi.gov.ba, saopćeno je iz Ministarstva.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button