Ostale aktivnosti

Poziv Bošnjacima: ‘AKTIVNO SE UKLJUČITE U RAD BOŠNJAČKOG NVO SEKTORA!’

KOORDINACIJA BOŠNJAČKIH NVO

REGIJA SARAJEVO

POZIV BOŠNJACIMA (POSEBNO BOŠNJAČKOJ OMLADINI):

“AKTIVNO SE UKLJUČITE U RAD BOŠNJAČKOG NVO SEKTORA!”

Koordinacija bošnjačkih NVO – Regija Sarajevo je na svom posljednjem sastanku u Sarajevu 11.12.2013. godine donijela odluku da se uputi javni poziv svim Bošnjacima na tom području, s posebnim naglaskom na omladinu, da se aktivno uključe u rad neke od organizacija koje djeluju na području Sarajeva i okoline. Teskt poziva prenosimo u cjelosti:

“Imajući u vidu propuštene prilike odgovornih ličnosti i grupacija među Bošnjacima posljednjih godina na kreiranju prepoznatljivog i organiziranog sistema djelovanja kroz nevladin sektor, a posebno u radu sa mladim naraštajima; shodno općim društvenim, a zatim i nacionalnim te vrijednosno-moralnim (ne)prilikama u kojima se nalaze Bošnjaci u poratnim godinama; brineći za budućnost bošnjačkog naroda i generacija koje dolaze usljed svestranih i svakojakih nastraja na opstanak naroda i države; pozivamo Bošnjake, posebno bošnjačku omladinu, da se konsolidira, otme apatiji, letargiji, ljenosti i beznađu i da svoje intelektualne i moralne kapacitete stavi na raspolaganje odnosno uloži u rad i djelovanje neke od organizacija/udruženja koje djeluju na području Sarajeva i okoline kao jedan ogranak Koordinacije bošnjačkih NVO.

Pozivamo Vas da zajednički zbijemo svoje redove, da se oslonimo na svoje kapacitete i da se uz vjeru u Boga, opredijelimo za borbu na izgradnji boljeg sutra za sve nas u našoj plemenitoj zemlji Bosni. Samo sistematsko i organizirano djelovanje lišeno bilo kakve improvizacije i površnosti može dati nadu da ćemo dočekati ili barem udariti temelje pravednijem vremenu od onoga u kojem danas živimo!”

Koordinacija bošnjačkih NVO – Regija Sarajevo

UG Svitanje – članica AKOS-a (aktuelni predsjedavajući)

Aktivna bošnjačka mreža – ABOM

Mladi muslimani

Udruženje SAFF

UG Svjetlo 

UG Tempo (Vogošća)

UG Bistri Izvor

UG Sehara

UG Demus

UG Pravi put muslimana

Akos.bA

Povezani članci

Back to top button