EkonomijaKutak za ženu

Posao od kuće za žene – najbolje web stranice za zaradu

Svi se slažemo da je najbolja stvar koju možete naći posao koji se radi iz udobnosti doma. Praktično je odlučivati o svom radnom vremenu sam i teško je odbiti posao gdje možete zaraditi novac bez izlaska iz pidžame.

Posao od kuće za žene mnogim je ženama odličan izvor zarade.

Postoji mnogo članaka o tome kako možete zaraditi novac kod kuće. Problem je u tome što je većina tih zarada (kao što je prodaja vaših stvari na eBayu) kratkoročno rješenje.

  1. Pisac

Ako ste dobri u svom jeziku, možda biste trebali razmisliti o tome da iskoristite moć interneta. Kako se cijeli svijet prebacuje na mrežu, savremeni pisci rade od kuće ili iz kafića i objavljuju na brojnim platformama.

Pisanje može dobro doći u bilo kojoj industriji. Firme trebaju pisce da im kreiraju prodajnu i marketinšku mrežu dok su oni zauzeti uspostavljanjem i ažuriranjem online trgovine. Trebaju im pisci koji mogu pružiti čiste, jasne upute za digitalne priručnike (ovo je ono ‘tehničko pisanje’) ili samo dobar, vrijedan sadržaj u svrhu interesiranja publike. Sva radna mjesta za pisanje u oglašavanju, marketingu i prodaji definitivno su dostupna i broj im i dalje raste jer se firme uvijek mijenjaju i ažuriraju te uvijek treba novih materijala na njihovim web stranicama i drugim medijima gdje se odvija brendiranje i slanje poruka.

Ili, ako biste voljeli nešto više uredničkog i manje prodajnog pisanja, i to možete naći. Medijske firme (uključujući poduzetnike) nude mjesta za rad u digitalnoj publikaciji te u osnovi možete pisati o bilo čemu i slavu u polju postići s bilo kojeg mjesta na svijetu – sve dok imate internetsku vezu. Za firmu čije je sjedište u Parizu, vi možete biti pisac čak i da živite na drugom kontinentu!

rad-od-kuce

  1. Video editor

Vjerojatno ste u nekom trenutku čuli pojam ‘urediti videozapis’ koji je danas pretjerano korišten, a razlog je taj da mnogi izdavači guraju svoje resurse u videozapis. Video oglasi skuplji su nego za banner oglasi jer vode do viših klikovnih stopa, što znači da firma može potencijalno zaraditi mnogo više novca putem videozapisa nego kroz druge oblike sadržaja. Dakle, ako možete izraditi sjajne videozapise i učiniti ih interesantnim korisnicima koji će ih htjeti gledati, možete postati vrlo vrijedna prednost.

  1. Računalni programer

Ako ćete cijeli dan raditi na računalu, ima smisla da to možete činiti i na daljinu. To je jedan od razloga zbog čega radnici u polju računalnih nauka često rade od kuće: češće nego bilo koji drugi zaposlenik u bilo kojem drugom sektoru.

Ako radite za globalnu kompaniju, kao što je Google, ona vjerojatno već ima uspostavljenu infrastrukturu za komunikaciju između ureda, što olakšava život udaljenim radnicima. Osim toga, boravak kod kuće znači da ured – koji bi mogao ići u ekstremne troškove kako bi privukao nadarene tehnološke djelatnike – može uštedjeti na besplatnim ručkovima i slično. To je win-win za poslodavce i radnike.

  1. Virtualni pomoćnik

S toliko mnogo firmi koje koriste radnike na daljinu, ima smisla da im je potreban i pomoćnik. Virtualni asistenti mogu organizirati nečiji lični život baratajući s kontaktima ili rezervacijama putovanja, ali isto tako mogu i upravljati komunikacijama između zaposlenika međusobno ili između zaposlenika i njegovih klijenata. Dobar virtualni asistent može održati „sve ovce na okupu“ i napraviti radni dan boljim i kraćim ako ima dovoljno snažnu komunikacijsku sposobnost i tehnološke vještine kako bi izvršio tu ulogu. Bilo ko s dobrim izražavanjem, dobrom organizacijom i snažnim karakterom dobro bi se snašao u ovakvom poslu.

Postoje tri osnovna razloga zašto bi kompanija mogla zaposliti virtualnog pomoćnika, prema poduzetničkom suradniku Bryanu Milesu:

  1. Poboljšanje komunikacije, što dovodi do rasta poslovanja. Svi znamo kako može izgledati lavina neotvorenih i neorganiziranih poruka i mailova koji čekaju u našoj pristigloj pošti ili govornoj pošti. To značajno otežava mogućnost ažuriranja svih potrebnih podataka. Kao virtualni pomoćnik, vaš bi posao mogao vezan uz preraspodjelu ovakvih poruka, odgovaranje, zagovaranje sastanaka i slično.
  2. Neko ko nadgleda krupnu sliku svakako je potreban svakom poduzetništvu. Često osobe koje rade kao virtualni pomoćnici imaju bolju ideju o radnicima i zaradi nego vlasnici te stoga postaju njihova desna ruka i eventualno dobiju veću plaću i bolji tretman. Kao osoba koja je dio svakog svijeta pomalo, možete znati gdje su rupe, a gdje prostor za napredak.
  3. Olakšanje svima. Kada optimizirate rad svih ljudi, neće biti potrebno raditi tako naporno jer će se i u kraćem vremenskom roku moći obaviti mnogo.

Dok plaća virtualnog pomoćnika nije kompetitivna s programerskom, ako živite u zemlji gdje cijene općenito nisu visoke, možete iskoristiti daljinski aspekt ovog posla radeći za kompaniju koja ima sjedište u New Yorku, San Franciscu ili nekom drugom gradu koji ima visok standard.

  1. Voditelj društvenih mreža/medija

Društvene mreže nisu samo zabavna stvar koju koristite sa svojim prijateljima. To je konkurentan marketinški prostor gdje se hiljade robnih marki i firmi natječu, a često ih povezuje ista publika. Ako možete pomoći kompaniji da se podigne u tom okruženju, možete dobiti vrijednu poziciju unutar kompanije. Međutim, jedan od najvažnijih aspekata dobrog menadžera društvenih medija je neko ko razumije ton i glas poslovanja kojeg zastupa. Na primjer, menadžer društvenih medija u Wendyju trebao bi upotrijebiti neki drugi ton u McDonald’su, iako su obje restorani s brzom hranom.

Slično virtualnom asistentu, morat ćete imati vrlo jake organizacijske i komunikacijske sposobnosti ako želite postati voditelj društvenih medija. Pomaže i da budete jak korisnik na Facebooku ili Twitteru, ali možda je još važnije znati kako koristiti alate za uvid u društvene medije, uključujući HootSuite ili SocialFlow, Facebook Analytics i još mnogo toga. Baš kao i kod virtualnog pomoćnika, želite biti u stanju komunicirati s ljudima i ostvariti profit te ga prezentirati kako bi vaš poslodavac mogao prepoznati vašu vrijednost.

Zaključak

Neovisno o tome za koji se od ovih poslova odlučite, bitno je da znate da ovakvi poslovi nisu ništa manje ozbiljni od onih gdje svaki dan putujete na radno mjesto i “uživo” radite sa ljudima. Vi ponovno radite za nekog drugog i morate biti svjesni kako držite nečiji novac u svojim rukama.

Ako ste predani i spremni ste dati svoj maksimum, neće biti problema ni u napredovanju, a tada ćete biti i zahvalniji na većoj plaći koju ćete uživati.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button