Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Poruka bošnjačkim zastupnicima u Domu naroda: Zaustavite genocidni projekat nad Bošnjacima!

Poruka bošnjačkim zastupnicima u Domu naroda: Zaustavite genocidni projekat nad Bošnjacima!

Koordinacija bošnjačkih nevladinih organizacija u Sarajevu je uputila poruku bošnjačkim delegabtima u Domu naroda u povodu zasjedanja Doma naroda u petak 24.01. 2014. godine.

Genocidni projekat nad Bošnjacima u državnom parlamentu

Agresija na Bosnu i Hercegovinu i genocid nad Bošnjacima još uvijek nisu završeni. Iako ova tvrdnja zvuči zlokobno, ona ukazuje na činjenicu da je plan genocidnih agresora na Bosnu i Hercegovinu barem u određenoj mjeri osujećen, da njegovi anticivilizacijski, genocidni ciljevi nisu u potpunosti ostvareni. Nezadovoljni neostvarenjem ciljeva i preplašeni sve ozbiljnijim namjerama bošnjačkih političkih predstavnika i bošnjačkih nevladinih organizacija da, maksimalnim korištenjem svih dostupnih pravnih i političkih mehanizama, intenziviraju proces poništavanja rezultata agresije i genocida, politički predstavnici genocidne ideologije ne sjede mirno i pokušavaju, također pravno-političkim sredstvima, zacementirati “postignuća” svojih vojnih pandana.

Pokušaj izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, o kojem se treba raspravljati u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u petak 24.01.2014. godine, predstavlja jedan od opasnijih pokušaja ove vrste, jer za direktan cilj ima onemogućavanje registrovanja i izlaska na glasanje, a time i onemogućavanje postizanja političke relevantnosti građana nesrpske nacionalnosti u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

Primarni zadatak svih bošnjačkih političara, uključujući i poslanike u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, u trenutku kada se egzistencija bosanske države dovodi u pitanje a bošnjačkom narodu otvoreno negira pravo na identitet, jeste zaštita njihove egzistencije i prava na samoopredjeljenje, što podrazumijeva bespoštednu borbu protiv svih pokušaja da se isti dovedu u pitanje.

Svaki bošnjački parlamentarac koji u petak prisustvuje sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iznevjerit će ono što u ovom historijskom trenutku predstavlja njegovu osnovnu misiju, zbog čega treba biti javno prozvan, proglašen nesposobnim da brani bošnjačke političke interese i u skladu sa tim sankcioniran na narednim izborima.

Poruka je poslana na adrese slijedećih delagata:

Bradarić, Mehmed

SDP BiH

Klub bošnjačkog naroda

 

Genjac, Halid

SDA

Klub bošnjačkog naroda

Tihić, Sulejman

SDA

Klub bošnjačkog naroda

 


Kapetanović, Nermina

SDA

Klub bošnjačkog naroda

Bećirović, Hasan

SDP BiH

Klub bošnjačkog naroda

 

Potpisnici:

Mladi Muslimani Sarajevo

Aktivna Bošnjačka Mreža (ABOM) Sarajevo

Udruženje SAFF Sarajevo

Udruženje Svitanje Sarajevo

Udruženje Svjetlo Sarajevo

Udruženje Pravi put muslimana Sarajevo

Udruženje Demus Sarajevo

Udruženje Hedija Sarajevo

Udruženje Bistri izvor Sarajevo

Udruženje Tempo Vogošća

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top