U Fokusu

Pomozimo onima koji su u teškoj situaciji!

Islam nas uči da je pomaganje potrebnih uistinu veliko dobro i da je sadaka (ili pak hedija kao znak dobrovoljnog darivanja prijatelja) nešto zbog čega Uzvišeni oprašta mnoge naše grijehe, povećava našu nafaku, te štiti nas i članove naše porodice od raznih ovodunjalučkih problema i iskušenja.

Budimo od onih koji će u ime Allaha Uzvišenog pomagati onima koji su u trenutnoj teškoj materijalnoj situaciji. Otklonimo brigu nekom od Allahovih stvorenja, pa će i našu na Sudnjem danu otkloniti On, neka je Hvaljen i Uzvišen.

Navikavajmo se da obradujemo druge. Uživajmo u tome da gledamo sretna i radosna lica onih kojima smo nešto poklonili ili smo im riješili neki životni problem i oslobodili ih onoga što im je dušu tištilo.

Vidjećete kako se čovjek osjeća ispunjenijim i sretnijim, jer zna da će mu sve to Uzvišeni nadoknaditi, i na ovom i na budućem svijetu.

Nastojte da svoje pomaganje ne ističete i da se ne hvališete. Dovoljno je da za to zna Onaj zbog koga to i činite, Allah Uzvišeni. Veće dobro vam ne treba. On je taj koji će vam vaša dobročinstva umnogostručiti i obimno vas, ako Bog da, nagraditi.

Za Akos.ba piše: Admir Iković

Povezani članci

Back to top button