Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Pomozi svoj džemat, medžlis…

Pomozi svoj džemat, medžlis…

Pisati o ovoj tematici potrebno je tokom čitave godine, a posebno sada kad je većina naših ljudi iz dijaspore u našoj domovini i kad u svom rodnom kraju sa najmilijima provode svoje godišnje odmore.

Vaš boravak u rodnom kraju jedinstvena je prilika da posjetite svoje medžlise, raspitate se o njegovom radu i o eventualnim potrebama medžlisa. Znajte da su naši medžlisi zaslužni za mnoge korisne društvene projekte i da je naša vjerska obaveza da ih potpomažemo i da učestvujemo u aktivnostima istih.

Redovnim plaćanjem članarine i davanjem dobrovoljnih priloga svojim medžlisima mi činimo mnogostruko dobro za koje ćemo, ako Bog da, biti nagrađeni i na dunjaluku i na ahiretu.

Trebamo biti svjesni da time potpomažemo rad mekteba, ali i desetine drugih aktivnosti koje naši medžlisi imaju tokom cijele godine. Potpomozimo svoje medžlise i svoju Islamsku zajednicu iskreno i bez potrebe da se negdje posebno ističemo i hvališemo. Činimo to u ime Allaha Uzvišenog koji obilato nagrađujemo one koji daju, dijele i pomažu svoju zajednicu i časni ummet Muhammeda, s.a.v.s.

Za Akos.ba piše: Admir Iković

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top