Zanimljivosti

Pokrivači od krupnih pletiva za hladne dane

Trend koji ne jenjava u jesenskim i zimskim mjesecima.

Jedan od najpopularnijih trendova u uređenju interijera u hladne jesenske i zimske dane definitivno su pokrivači od krupnog pletiva kojima popularnost ne jenjava već nekoliko godina. Zapravo, većina fotografija interijera na Instagramu ovih dana ima neku varijaciju ove deke koja se izrađuje pretežno od merino vune i obično pete rukama.

Ako vam se ovaj trend sviđa sada već na puno mjesta online možete kupiti ovakve pokrivače, a ako imate volje i želje (i naravno novaca da kupite dovoljno vune) možete ih relativno jednostavno napraviti i sami!

Za jednu ovakvu deku bit će vam potrebno oko 12 klupka vune, svaki po 15 metara i 100 g – i nešto malo više vremena, no svakako se isplati! Ovdje se u pravilu koristi posebno debela vuna, pa će deka biti posebno mekana i topla kada završite.

Kako napraviti ovakav pokrivač pogledajte u tutorijalu s portala SimplyMaggie.com. Iako ovaj video nema prijevoda, lako ga se prati i sve je veoma jasno prikazano, pa nećete imati nikakvih problema pratiti djevojku iz videa.

akos.ba

 

Povezani članci

Back to top button