Kulinarstvo

Recept dana: Pileći rezanci s kikirikijem

Vrijeme pripreme: 30 min

Zahtjevnost: lagano

Tip: glavna jela

Sastojci:

70 dg pilećeg filea ili pilećeg karabatka bez kosti

10 dg neslanih oguljenih kikirikija

30 dg prase

1 čili

1 kašika đumbira

1 dl svijetlog soja sosa

gustin

so

mljeveni biber

ulje za prženje

Priprema:

Piletinu narežite na rezance, prase na kolutove, čili nasjeckajte, a đumbira ogulite i sitno naribajte. U voku zagrijte ulje, do svijetlo smeđe boje prepržite kikiriki, dodajte rezance piletine, promiješajte, dodajte čili i poriluk i na brzinu prepržite. Zalijte soja sosom, dodajte naribani đumbir i dinstajte približno 8 minuta.

Kašičicu gustina razmutite u malo vode i zgusnite umak. Dobro provrijte i po potrebi dosolite i pobiberite. Poslužite s rezancima od riže ili rižom.

akos.ba

Povezani članci