Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Oženjen sa 4 žene, žive sretno sa 17 djece

Oženjen sa 4 žene, žive sretno sa 17 djece

Junaci realityja “Sister Wives”, poligamna porodica koju čine Kody Brpwn, njegove četiri žene i njihovo sedamnaestoro djece, od premijernog prikazivanja na kanalu TLC 2010. godine ne prestaju da privlače pažnju javnosti. U namjeri da pokažu nesvakidašnju bračnu zajednicu, oni su došli u sukob i sa zakonom. Ipak, od poligramije ne odustaju. Život poligamne porodice iz Utaha od tada se tri godine odvija na malim ekranima, posljednja četvrta sezona realityja počela je prije pet mjeseci i njeni članovi šokiraju svakim detaljem. Prvo, broj supružnika je veći od uobičajenog. Tu su, u ulozi muža, Kody Brown (44), i njegove žene Meri (42), Janelle (44), Christine (41) i Robyn (34). Sa prvom suprugom Meri ovaj muškarac ima jedno dijete, sa drugom i trećom dobio je po šestoro djece. Njegova četvrta supruga je prije dvije godine rodila dječaka. Robyn, koja se posljednja pridružila ovoj porodici, iz prvog braka ima troje djece, koja takođe žive u domu Kodyja Browna.

Svojim načinom života ova porodica je došla u sukob sa zakonom Utaha po kojem je poligamija zabranjena. Samo dan nakon premijere realityja policija je saopštila da je pokrenula istragu o ovoj porodici. Saopšteno je da Kodyju prijeti zatvorska kazna od 20 godina zbog krivičnog djela poligamije trećeg stepena, a njegovim partnerkama po pet godina zatvora. Brown je izjavio da je bio svjestan rizika i da se hrabro uspustio u reality show kako bi se izborio za prava poligamnih porodica u SAD. Kako je naglasio, samo u Utahu njih ima na desetine hiljada. Uslijedila je tužba državnog tužioca, a zatim i kontratužba Kodyja Browna koji je pokušao da ospori zakon. Svoje zajedništvo sa četiri žene pravdao je vjerskim ubjeđenjima, i za svaki brak je imao objašnjenje. Prvi, sa Meri, je jedini zvaničan, ostala tri spadaju u “njegove obaveze prema Janelle, Christine i Robyn”. Dok su čekali odluku Suda, Kody Brown i njegova porodica su se iz Utaha preselili u Nevadu. Mogućnost da zbog toga budu krivično gonjeni nije im smetala.

Njegova borba je prije nekoliko dana uspješno završena. Sudija Američkog okružnog suda Clark Waddoups odredio je da suživot sa drugom osobom nije protivzakonit. Zabrana bi značila prekršaj Prvog amandmana američkog Ustava koji se zalaže za slobodu vjeroispovijesti. Anne Wilde, osnivačica grupe “Principle Voices” u Salt Lake Cityju koja se zalaže za poligamiju, izjavila je da je ova odluka ohrabrujuća i da omogućava Kodyju, njegovim ženama i djeci da žive bez straha.

tuzla.danas.info

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top