Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Otvorene aplikacije za 13. EMMAUS – međunarodni omladinski radni kamp 2018

Otvorene aplikacije za 13. EMMAUS – međunarodni omladinski radni kamp 2018

Broj prijava ograničen

Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS” (MFS-EMMAUS) organizuje 13. po redu Međunarodni omladinski radni kamp koji će se održati u periodu od 10. jula do 24. jula 2018. godine u Potočarima, Srebrenica.

Lista aktivnosti koje će se implementirati za vrijeme kampa se formira u saradnji sa opštinom Srebrenica i u skladu sa projektima MFS-EMMAUS-a. Aktivnosti kampa obuhvataju renoviranje kuća, vodovodnih i distributivnih mreža, pomoć stanovništvu koje se nalazi u stanju socijalne potrebe, obnovu gradskih parkova, restauraciju kulturnih znamenitosti i spomenika, čišćenje rijeka i jezera, renoviranje škola i puteva i sl.

Pored radnih aktivnosti kroz različite edukativne, zabavne i sportske aktivnosti kamp je usmjeren na sticanje znanja o procesima pomirenja i izgradnji mira. Navedene aktivnosti doprinose promociji  tolerancije i dijaloga kao osnovnog sredstva za razvoj i očuvanje mira i jačanje aktivnog učešća mladih u zajednici. Kroz različite izlete, posjete, prezentiranje običaja, tradicija različitih kultura i religija, učesnici kampa stiču nove vještine, poznanstva i nezaboravna iskustva.

MFS-EMMAUS je daleke 2006. godine pokrenuo organizovanje Međunarodnih omladinskih radnih kampova. Kampovi svake godine okupljaju preko stotinu mladih iz BiH, regiona i Europe, koji svojim društveno korisnim radom doprinose razvoju i unapređenju životnih uslova stanovništva na području opštine Srebrenica i okoline. Projekat je izrađen s ciljem pomoći manjinskim povratnicima i ostalom socijalno isključenom stanovništvu na području Srebrenice, kao i širem području istočne Bosne kako bi doprinijeli održivosti njihovog povratka. U isto vrijeme projekat pomaže mladima iz ruralnih i etnički podijeljenih područja, učeći ih pomirenju, ravnopravnosti, mogućnostima i važnosti zajedničkih akcija, stvarajući preduslove za njihovo buduće socijalno uključenje i akcije.

Registracija/aplikacija:

Rok za prijem aplikacija je 05. juni. O ishodu aplikacije biti ćete obavješteni najkasnije do 20. juna putem e-maila ili broja telefona koji ste naveli u aplikaciji. Učesnicima će naknadno biti poslana brošura sa detaljnijim informacijama o aktivnostima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Broj mjesta je organičen, zato požurite sa Vašom prijavom!

https://docs.google.com/forms/d/1bT5be6upR6qnHci9_UdCZtl8su565227qWyrGKJ79NM/edit

Za sve dodatne informacije, nejasnoće ili pitanja budite slobodni pisati na:

[email protected]

ili pozovite broj: +387 62 151 481 Mirela Ahmetbegović

VIDIMO SE U SREBRENICI!

Dobro se boljim vraća!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top