Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Otvorene aplikacije za 11. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Otvorene aplikacije za 11. Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Jedanaesti Emmaus – Međunarodni omladinski radni kamp bit će održan od 10. do 26. jula ove godine u Potočarima, u sradnji sa opštinom Srebrenica, i u skladu sa projektima MFS-Emmausa. Na kampu svake godine učešće uzima preko 100 ljudi iz cijelog svijeta, koji žele doprinijeti razvoju ovog područja. Planirane su edukativne i zabavne radionice, razne sportske aktivnosti, izleti i naravno druženja sa mladima. Cilj je približiti kamp lokalnom stanovništvu i skupa sa njima napraviti pozitivnu promjenu u Srebrenici.

Planirane radne aktivnosti su pomoć u održivom povratku socijalno ugroženih porodica kroz projekat izgradnje kuće za porodicu iz Jasenove i rekonstrukciju kuće porodici iz Ljeskovice – Skelani. Takođe, ove godine se priprema i uređenje eksterijera Europskog centra za civilni servis – Franco Bettoli.

“Naš kamp u Srebrenici se organizira već 11 godinu za redom i predstvalja nezaboravno iskustvo za sve učesnike. To je jedinstvena prilika da se mladi međusobno upoznaju kroz radne aktivnosti i neformlana druženja, da zajedno svojim radom i zajedničkim snagama pomognu lokalnom stanovništvu u akcijama u kojima će učestvovati tako i ostalim mladima iz cijeloga svijeta u izgradnji bolje zajedničke budućnosti. Pozivamo mlade iz cijele Bosne i Hercegovine da nam se pridruže na našem kampu u Srebrenici“, kazala je Sabiha Mujkić, koordinatorica za mlade i volonterizam MFS-Emmausa.

Za učesnike kampa bit će organizovani izleti u glavni grad BiH Sarajevo, te na jezero Perućac i rijeku Drinu.

Rok za prijem aplikacija je 1. juni 2016. godine. O ishodu aplikacije Emmaus će obavijestiti aplikante do 10. juna 2016. godine putem e-maila ili broja telefona koji ste naveli u aplikaciji.
Odabrani kandidati nakon toga bit će detaljnije upoznati sa aktivnostima „11. Emmaus – Međunarodnog omladinskog radnog kampa“. Broj mjesta je ograničen, zato PRIJAVITE SE.

(link za prijavu)

 https://docs.google.com/forms/d/1mM7LCvD6kyVgWOQ2hVbzgE5FcR_ZdDeoS6nITLEB4Yg/viewform?ths=true&edit_requested=true
O MFS – EMMAUS:
MFS-EMMAUS je domaća, nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna, a svoje urede ima u Doboj Istoku, Sarajevu i Srebrenici. Jedna je od najvećih humanitarnih i nevladinih organizacija ne samo u BiH nego i šire sa 220 zaposlenih i 50 aktivnih volontera. Za MFS – EMMAUS kažu da je posljednje mjesto nade i utočišta. Neki od projekata koje provodi MFS-EMMAUS su prihvatni centar „Duje“ u Doboj Istoku od 2004. godine gdje je smješteno 404 korisnika različitih socio-zdravstvenih patologija, zatim mjesečno finansiranje 1040 djece bez jednog ili oba roditelja – jetima na području cijele BiH, stipendiranje 547 djece u Burkini Faso, internatski smještaj za djecu Srebrenice u Potočarima, dnevni centri za djecu i mlade u Srebrenici – Potočari i Zvorniku. MFS – EMMAUS se među ostalima brine i o narodnoj kuhinji u Doboju gdje se dnevno priprema 300 obroka, vodi projekte za održiv povratak, pomaže žrtvama trgovine ljudima i ilegalne migracije, te učestvuje u projektu sprečavanja zloupotrebe djece posredstvom informacijskih i komunikacijskih tehnologija, itd.

http://www.mfs-emmaus.ba; Facebook: MFS-EMMAUS

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top