Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kreativni kutak > Otac koji odvlači sinove od ekrana uz pomoć naučnih eksperimenata VIDEO

Otac koji odvlači sinove od ekrana uz pomoć naučnih eksperimenata VIDEO

Umjesto da dozvoli da dječaci vrijeme troše gledajući u ekran, ovaj kreativni otac trudi se da im svaki dan bude ispunjen uzbudljivim i poučnim aktivnostima.

Naime, koristeći materijale iz domaćinstva, Sergej svojim dječacima svakodnevno približava tajne fizike, gravitacije, elektriciteta – putem naučnih eksperimenata. Svoje naučne avanture tata i klinci zatim objavljuju na Instagramu, gdje njihov profil @TheDadLab ima preko 420.000 pratilaca, piše Metro penosi portal Detinjarije.

“Neki roditelji na Instagramu dijele slike svoje djece na tuti, ali ja sam želio nešto drugačije, čega će moji sinovi za desetak godina sa ponosom moći da se prisjete,” kaže Sergej.

Ovaj otac je velika inspiracija za mnoge roditelje koji traže ideje za aktivnosti kojima će zainteresovati i zabaviti svoju djecu.

“Za djecu, eksperimenti su čista zabava. Za njih je to poput magije. Lica im se ozare. Kad bolje razmislimo, nauka i jesu čarobni trikovi za koje imamo objašnjenje,” dodaje on.

Njegov glavni cilj je da podstakne roditelje da zamjene sjedenje pred ekranima korisnijim aktivnostima, koje će kod djece probuditi radoznalost za svijet koji ih okružuje.

“Ako odrastu radoznali, moći će sve,” smatra on.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top