Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti >   Općina Novi Grad Sarajevo  organizuje besplatnu edukaciju „Pčelarstvo”

  Općina Novi Grad Sarajevo  organizuje besplatnu edukaciju „Pčelarstvo”

opcina_novi_grad-sarajevo

U skladu sa  članom 5. Odluke o podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji („Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 14/17)  i Kalendarom edukacija i tematskih predavanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje za 2017. godinu  Općina Novi Grad Sarajevo  organizuje besplatnu edukaciju „Pčelarstvo”.

Cilj edukacije je razvoj tržišno orjentisane  pčelarske  proizvodnje. Predavači su Harun Kurtagić dr.sci., Šef Odsjeka za kontrolu životnih namirnica ispitne laboratorije za kontrolu kvaliteta Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo i  pčelar  Hajro Džebo.

Na edukaciji će  se prezentovati tematske jedinice: tržište – plasman pčelarskih proizvoda, osnovni podaci o pčelarstvu kao privrednoj grani, standardni tipovi košnica, oprema za pčelarenje, proizvodi pčela, fizičko-hemijske osobine meda i podjela, ekološki uslovi i značaj podjele meda u BiH i mikrokomponente u sastavu meda kao ljekovite komponente i opasnosti.

Edukacija obuhvata: dva teoretska predavanja,  praktičnu nastavu, dodjelu prezentacija i certifikata.

Teoretske  edukacije će se održati dana 04.10. (srijeda)  i 18.10. (srijeda) u vijećničkoj sali   Općine Novi Grad Sarajevo  sa početkom u  17:30  sati,  a  praktična nastava će se održati  dana 11.10. (srijeda) u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo  sa početkom u 17:00 sati (srijeda).

Svi  građani  koji su zainteresovani za  prisustvovanje na edukaciji   mogu  se prijaviti  do 03.10.2017. godine  uz dostavljene  podatke: ime i prezime, adresa stanovanja, zanimanje, godina rođenja, kontakt telefon i email putem  e-maila: [email protected] ili na kontakt telefon: 033 291-253.

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top