Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moj vrt > Općina Novi Grad organizira besplatno predavanje o plasteničkoj proizvodnji

Općina Novi Grad organizira besplatno predavanje o plasteničkoj proizvodnji

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Federalnim zavodom za poljoprivredu organizira besplatno tematsko predavanje o temi „Plastenička proizvodnja”. Predavanje je dio podsticajnih mjera razvoju privrede i zapošljavanja, koje Općina Novi Grad realizira već četvrtu godinu. Cilj tematskog predavanja je razvoj tržišno orjentisane poljoprivredne proizvodnje sa fokusom na plasteničku proizvodnju. Predavač je direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu dr.sc. Omer Kurtović.

Predavanjem će biti obuhvaćene oblasti koje se odnose na značaj plasteničke proizvodnje, uticaj klimatskih promjena, na objekte za proizvodnju (plastenici), a bit će riječi i o planiranju proizvodnje u plastenicima, proizvodnji presadnica povrća, tehnologiji uzgoja osnovnih kultura, kao što su paradajz, paprika, krastavac i sl., te o bolestima i štetnicima povrtlarskih kultura, razlikama u simptomima bolesti i nedostatku hranjiva.

Predavanje  će se održati, u utorak, 9. maja, u multimedijalnom centru Općine Novi Grad Sarajevo sa početkom u 17.30 sati.

Svi  građani  koji su zainteresovani za  prisutvo na predavanju mogu se prijaviti  do 8. maja 2017. godine, uz dostavljene podatke: ime i prezime, adresa stanovanja, zanimanje, godina rođenja, kontakt telefon i e-mail. Podaci se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected] ili putem telefona broj:  033 291-253.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top