Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Opatija: Hotel Mozart dobio halal certifikat

Opatija: Hotel Mozart dobio halal certifikat

U Hotelu Mozart u Opatiji danas je održana prigodna svečanost povodom službenog uručivanja halal certifikata, koji je hotelu Mozart dodijelio Centar za certificiranje HALAL kvalitete. Direktoru hotela g. Abdel Fettahu Shalabiju, certifikat je svečano uručio Hajrudin ef. Mujkanović, glavni imam riječki, a dodjeli su također prisustvovali i g. Dugonjić, rukovoditelj Centra,  Voditelj odjela edukacije Centra, g. Omerović. i g. Khaled Yassin, Voditelj ureda  za odnose sa arapsko-islamskim svijetom pri Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj. Sama riječ „halal“  – doslovno prevedena – znači dozvoljeno, a termin se može odnositi na proizvode i usluge koji zadovoljavaju jezične, vjerske, kulturološke i zdravstvene uvjete.  Time se opatijski hotel s pet zvjezdica, hotel Mozart, svrstao uz bok rijetkima u regiji koji imaju potvrdu ove kvalitete.

Gradonačelnik Ivo Dujmić čestitavši vlasnicima i obitelji Shalabi, ali i svim djelatnicima hotela Mozart na ovom iznimnom priznanju u ime Grada Opatije, te u svoje osobno ime, naveo je kako ga je ova vijest o dobijanju Halal certifikata posebno razveselila, jer je riječ o prestižnom priznanju koje svjedoči o kvaliteti.

  • To je do sada nedostajalo u hotelskoj ponudi grada, i definitivno je riječ o još jednom hvalevrijednom adutu u ukupnoj turističkoj ponudi Opatije – komentirao je gradonačelnik Dujmić.

U priopćenju Hotela Mozart ističe se da je politika hotela Mozart u Opatiji pratiti trendove na tržištu turizma i ugostiteljstva i prilagodba kvalitete gostima halal tržišta. Fokus je na intenzivnijoj suradnji sa zemljama u kojima se prakticiraju halal običaji zbog boljeg razumijevanja njihovih potreba, očekivanja i kulture, a s ciljem povećanja broja posjetitelja iz spomenutih zemalja, kako u  hotelu tako i  u cijeloj destinaciji.

– Prepoznali smo halal turizam kao perspektivu  za rast i razvoj našeg hotela  i destinacije. Želimo pružiti mogućnosti turistima koji prakticiraju svoju vjeru da boravak u Hrvatskoj provedu u skladu s tim principima – navodi se na kraju priopćenja Hotela Mozart. Dodjelu certifikata uveličao je i teniski as Marin Čilić, koji je bio poseban gost današnjeg zbivanja u hotelu Mozart, gdje su bili još i direktorice TZ PGŽ i TZG Opatije Irena Peršić Živadinov, te Suzi Petričić i drugi.

Izvor: http://www.opatija.hr/hr/vijesti/novosti/hotel-mozart-ovjencan-%E2%80%9Ehalal%E2%80%9Ccertifikatom,1995.html

halal.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top