Ekonomija

Održane Sarajevo Business Forum radionice u Banjaluci  i Bihaću

U organizaciji BBI VIP biznis kluba, Privredne komore Republike Srpske i privredne komore Federacije BiH, te kantonalnih privrednih komora u Banjaluci i Bihaću, jučer i danas, održane su radionice za izradu projekata za predstojeći Sarajevo Business Forum 2017.

Stručnjaci BBI banke su prezentirali načine kako pripremiti projekte u formi prihvatljivoj za strane investitore, te su najavili održavanje SBF-a 22. i 23. maja u Sarajevu. Radionicam je prisustvovalo 60 privrednika iz ovih regija koji su izrazili interes za pronalaženje partnera i investitora.

„Privredna komora Federacije BiH već dugi niz godina je partner SBF-a koji je izrastao u jedan od najznačajnijih poslovnih događaja. Sarajevo Business Forum je odlična prilika da privrednici iz BiH i regiona susretnu sa svojim kolegama i investitorima iz svijeta te razmijene biznis ideje. Na SBF –u kompanije imaju mogućnost prezentovati ideje, ali i ostvariti direktne kontakte. Pozivam privrednike da iskoriste sve mogućnosti koje im pruža jedan ovakav događaj,“ izjavio je Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Predstavnici kompanija „Žitopeka“ i „Žitoprodukt“ iz Banjaluke učestovavali su na Sarajevo Business Forumu protekle dvije godine i namjeravaju doći i ove godine.

„Naša kompanija ostvarila je veliki uspjeh zahvaljujući BBI banci. Sa zadovoljstvom možemo reći da imamo 282 zaposlena, a naši pekarski proizvodi su postali prepoznatljivi po kavlitetu. Sarajevo Business Forum je odlično organizovan događaj koji okuplja najveći broj poslovnih i eminentnih ljudi na jednom mjestu. Svakako da ćemo i ove godine  učestvovati na SBF-u“, kaže Vesna Grozdanić, iz kompanije „Žitopeka“.

Ove godine će se na SBF-u investitorima predstaviti projekti iz oblasti energije, poljoprivrede, turizma, infrastrukture i IT industrije. BBI banka putem svog BBI VIP Biznis kluba, poziva kompanije i pojedince iz BiH i ostalih zemalja Jugoistočne Evrope da prijave/dostave svoje projekte za učešće na Forumu.

Prošlogodišnji Sarajevo Business Foruma je posjetilo više od 1.600 stranih investitora i privrednika iz preko 30 zemalja svijeta.

Projekti i učešće u radionicama mogu se prijaviti u bilo kojoj poslovnici BBI banke ili putem web stranice www.sarajevobusinessforum.com.

Povezani članci