Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Odgovor dr. Zuhdije Adilovića na optužbe o podržavanju šiija u BiH

Odgovor dr. Zuhdije Adilovića na optužbe o podržavanju šiija u BiH

Obzirom da se tolika prašina digla oko nekih slika iz moje posjete šiitskoj fondaciji Mulla Sadr, odlučio sam da napišem par riječi o tome.

Nažalost, to je klasičan primjer kako pojedina braća muslimani nasijedaju na šiitske spletke. Žao mi je što su se tako iskrivljene informacije čule i od pojedinaca kao što je Hafiz Gološ i njemu slični. Nažalost, šiijske organizacije u BiH djeluju izuzetno mudro i po zakonu Države, sasvim legalno i u saradnji sa zvaničnom islamskom zajednicom.

Ja sam do sada učestvovao na nekoliko značajnih naučnih skupova koje šije organiziraju u BiH i svojim radovima zvanično se suprostavio širenju šiitske doktrine među muslimanima BiH – sunnijama. Pročitajte moje radove u zborniku IPF-a… Moja prva knjiga o Hasanu Kafiji Pruščaku i evo nova knjiga koja je nedavno izašla iz štampe pod nalsovom: Metode istraživanja akaidskih pitanja, najbolje govore o mom stavu prema šiizmu.

Što se tiče navedenog citata u Mulla Sadr fondaciji, radi se o mojim riječima iz knjige utisaka prilikom posjete zvanične delegacije islamske zajednice na čelu sa bivšim  reisom Mustafom Cerićem, u kojoj sam i ja bio. Cilj te posjete bio je da im predložimo spisak literature koju bi trebali prevoditi, a ne da prevode ono što nama ne treba i to je bio razlog da Mustafa Cerić i mene pozove na taj sastanak.

Međutim, "iranci  ko iranci", oni su to vješto iskoristili za reklame svoje institucije i opravdanje onoga što rade kako netreba. Ali, pomno pročitajte moj tekst pa ćete vidjeti da sam pohvalio samo ono što jeste za pohvalu, a to je dobru organizaciju rada i dovu uputio za hajr oba naroda…

Ta posjeta je bila prije, najmanje 10 godina, ali oni time manipulišu, kad god im zatreba.Oni su tu posjetu iskoristili, uslikali svakog od nas dok je pisao svoje utiske i to kad god im zatreba pokazuju onako kako njima odgovara.

Prof. Dr. Zuhdija Adilović dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

Islammylife.tv

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com