Ekonomija

Nova radna mjesta: U Novom Travniku otvorena novoizgrađena tvornica ‘Alfa’

U poslovnoj zoni “Neobarje” u Novom Travniku jučer je svečano otvoren novi poslovni prostor kompanije “Alfa” koja se bavi proizvodnjom unutrašnje drvene stolarije, PVC stolarije i proizvodnjom sigurnosnih vrata.

Novootvoreni poslovni prostor se prostire na više od 5000 kvadratnih metara. Marketing direktorica u firmama “Alfa” i “Metabo”, Sanda Topalović, rekla je da su zapošljavanjem stručnog kadra, konstantnim ulaganjem i uvođenjem moderne tehnologije, uspjeli postići svjetsku kvalitetu i udovoljiti sve većim potrebama kupaca ne samo iz BiH, nego i Slovenije Hrvatske, Austrije, Italije, Makedonije i Švicarske.

Svečanom otvorenju nove zgrade prisustvovali su mnogobrojni gosti, poslovni partneri, predstavnici općinske, ali i županijske vlasti. Načelnik Općine Novi Travnik, Refik Lendo, rekao je da je otvaranje ovakvog objekta odlučan i hrabar potez u današnje vrijeme i da je ova privredna zona veoma važna za lokalnu zajednicu. Dodao je da je Općina Novi Travnik pružila maksimalnu podršku kako bi se otvorila nova radna mjesta.

“Otvaranje nove tvornice je ujedno i promocija poslovne zone ‘Neobarje'” zaključio je načelnik Lendo.

Alfa i Metabo, dvije sestrinske firme koje djeluju pod jednim krovom trenutno zapošljavaju 72 radnika, piše tnt.ba.

Povezani članci

Back to top button