NOA širi poslovanje na sektor ugostiteljstva: Najluksuzniji restoran u BiH otvara svoja vrata
Kompanija će u Sarajevu otvoriti ukupno 4 nova restorana, konceptualno ista ali sa različitom vizualizacijom i ponudom.
– Dva restorana biće otvorena u poslovnom centru Capital Tower gdje smo zakupili prostor od 700 metara kvadratnih, kompletan 15. i 16. sprat, a na vrhu zgrade biće smještena i bašta. U prizemlju smo zakupili dodatnih 200 metara kvadratnih. I kompletan plato ispred zgrade biće pretvoren u baštu. U prizemlju će se nalaziti lounge bar a na vrhu će biti najluksuzniji restoran u Bosni i Hercegovini – najavljuje Hubić.
Ugostiteljski objekti biće brendirani kao NOA cafei i restorani. U toku je opremanje prostora u Capital Toweru a u kompletno opremanje ova dva restorana biće uloženo blizu 700.000 KM. Do sada je završen veći dio radova, preostaje opremanje enterijera, opreme i uređenje bašti.
– Našim gostima ponudićemo potpuno novi koncept usluge. Od serviranja, jelovnika – izbora jela i pića, atmosfere… Želimo sa jedne strane napraviti ambijent u koji možete dovesti bilo koju poslovnu delegaciju i imati uslugu na vrhunskom nivou a sa druge želimo imati prostor u kojem će biti opuštena atmosfera i u koji se ljudi neće bojati doći – kaže Hubić.
Iako je restoran zamišljen kao najviši nivo luksuza, cijene će biti pristupačne.
Svi elementi već su osmišljeni: jelovnik, kompletna ponuda, dizajn uniformi. U toku je formiranje tima pa će tako uskoro biti raspisan oglas za radnike.
– Uposlićemo ukupno 60-70 ljudi, za sva četiri restorana. Želim istaći da plate uposlenika biti iznad uobičajenog prosjeka u ovom segmentu poslovanja – kaže Hubić.
Restoran u Capital Toweru će se od ostalih izdvojiti i po tome što će za svoje goste imati organizovan prevoz. Svaki gost će po pozivu u restoran moći naručiti luksuzno vozilo koje će doći po njega na željenu lokaciju te ga nakon boravka u restoranu vratiti na isto mjesto.
Prevoz do restorana i nazad Masseratijem ili Porscheom biće već uračunat u cijenu usluge tako da gosti neće imati posebnih troškova.
Restoran je samo dio priče koju NOA želi pokrenuti. Projekat će napraviti odmak od masovnog ugostiteljstva koje podrazumijeva volumen a okrenuće se inovativnim načinima promocije ugostiteljstva i kulinarstva općenito.
Kako Hubić najavljuje, projekat će okupiti poznata imena iz BiH i regije, a već je dogovorena saradnja sa jednim od najpoznatijih regionalnih imena u svijetu kulinarstva i ugostiteljstva.
Sam restoran će biti promovisan u svim većim gradovina u BiH kao i u glavnim gradovima regiona.
– Promocije su zamišljene tako da ljudi na licu mjesta mogu vidjeti kako izgleda proces pripreme jela u našem restoranu, uključujući i egzibicije sa vatrom i sl.
Pored toga, NOA će dvaput mjesečno emitovati 20-ominutne brendirane emiisje a svaka tri mjeseca biće objavljen i Kuhar sa autorskim jelima.
– Koncept NOA jelovnika biće baziran na pet elemenata bez kojih život nije moguć: voda, zemlja, vatra i vazduh te Noa kao peti element. Svako jelo biće povezano sa jednim od elemenata na poseban način – kazao je Hubić.
Osim toga, NOA planira da cijeli projekat bude i društveno odgovoran. NOA će pomagati drugim restoranima da unaprijede svoje poslovanje a društvenoj zajednici će ponuditi mjesto na kojem se mogu obilježiti svi bitni datumi.
– Event manager će biti zadužen za osmišljavanje događaja, tako da svakih 7 do 10 dana imamo događaj koji je interesantan ljudima a koji će istovremeno biti naš doprinos razvoju zajednice. Ponudićemo svoj prostor za obilježavanje različitih datuma i organizovati posebne događaje na dane kao što su dan kafe, dan kuhara, dan medija… Posebno želim istaći da ćemo kroz ovaj vid aktivnosti pružati podršku i udruženjima koja se bave marginalizovanim grupama stanovništva ili onima kojima je pomoć potrebna, kao što su udruženja oboljelih od rahnih bolesti i sl.
A kako bi se svi gosti uvjerili u to što će NOA restorani nuditi, nakon što bude otvoren, svi stanovnici iz susjednih zgrada i ulica biće pozvani na besplatnu kafu.